Egy erdélyi ihletésű recept, Koltói barátainknál készítette el a házigazdánk. Kevés alapanyag, könnyű elkészítés, rövid főzési idő. Mindehhez isteni ízek társulnak.
Szász pulykatokány
Egy erdélyi ihletésű recept, Koltói barátainknál készítette el a házigazdánk. Kevés alapanyag, könnyű elkészítés, rövid főzési idő. Mindehhez isteni ízek társulnak.
Szász pulykatokány
Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon
Palacsintához hasonló egyszerű lepény, különlegessége, hogy a tésztába kerül a dió. A felnőtt verzió igazi finomság.
Diós lepény barackos almával
A nyári gasztronómiai kalandozásokban a legjobb program a kerti sütögetés, legyen az hamburger, hússzelet, kolbász, vagy csak egyszerű zöldség. Ám a sült zöldség nem csak köret, hanem önálló fogás is lehet, ami fogyókúrázók számára is tökéletes választás. De rossz idő esetén sem kell lemondani ezekről a fenséges ízekről, serpenyőben is elkészíthető, bár ebben az esetben le kell mondanunk a füstös aromáról. De így is érdemes elkészíteni. Könnyű, egyszerű, nem igényel sok munkát. Hidegen-melegen egyaránt isteni.
Nyári sült zöldségtál
Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ivódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.
Pikáns sárgarépa krémleves