Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyaros májjal töltött karaj

A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.

Tovább


Túrós galuska

A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes. Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt. recept főétel melegétel hidegétel tészta galuska nokedli túró

Tovább


Csőben sült tőkehal olaszosan

Könnyű fogás, nemcsak enni, hanem emészteni is. Gyors, egyszerű, pillanatok alatt összedobható. Semmi fakszni, csak egyszerűség és remek ízek.recept főétel melegétel húsétel hal tőkehalolasz

Csőben sült tőkehal olaszosan

Tovább


Gombás szalonnás rakott burgonya

A rakott krumpli egy igazán klasszikus fogása a magyar konyhának. De ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy az összetevők változtatásával, bővítésével új ízeket hozzuk létre. Ebben a receptben a klasszikus alapanyagokat bővítettük ki pirított gombával, és a főtt sonka szalonnás "kövér részével. Mindkettő erőteljes és aromás plusz ízt ad az ételhez, amitől szinte egy teljesen új ételt kapunk.

Gombás szalonnás rakott burgonyaRecept főétel melegétel rakott krumpli gomba szalonna

Tovább


Szaftos fokhagymás szelet

Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb

Fokhagymás szaftos hús

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.