A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.
Túrós galuska
A hétvégén úgy adódott, hogy finom paprikás csirke volt az ebéd galuskával. Végül úgy alakult, hogy a paprikás elfogyott, de galuskából még maradt egy jó jókora halom. Az első gondolatom az volt, hogy másnap ráütök néhány tojást, és már csak egy kis fejes saláta kell a tojásos nokedlihez. Ekkor villant be az ötlet, miért ne lehetne a tojásos galuska édes. Miért ne lehetne nokedliből édes tésztát készíteni. Így született meg a túrós galuska receptje. Darapos meggydzsemmel fenséges volt.
Csőben sült tőkehal olaszosan
Könnyű fogás, nemcsak enni, hanem emészteni is. Gyors, egyszerű, pillanatok alatt összedobható. Semmi fakszni, csak egyszerűség és remek ízek.
Csőben sült tőkehal olaszosan
Gombás szalonnás rakott burgonya
A rakott krumpli egy igazán klasszikus fogása a magyar konyhának. De ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy az összetevők változtatásával, bővítésével új ízeket hozzuk létre. Ebben a receptben a klasszikus alapanyagokat bővítettük ki pirított gombával, és a főtt sonka szalonnás "kövér részével. Mindkettő erőteljes és aromás plusz ízt ad az ételhez, amitől szinte egy teljesen új ételt kapunk.
Gombás szalonnás rakott burgonya
Szaftos fokhagymás szelet
Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.
Fokhagymás szaftos hús