Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Füstölt sajtos guba

A mákos helyett miért ne lehetne sós és sajtos?

Minden háztartásban időnként akad pár szikkadt kifli, ami megmaradt. Ilyenkor készül mákos guba. Pedig a kifliket fel lehet használni valami sós elkészítéséhez is. Itt egy finom ötlet:

Füstölt sajtos gubaRecept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

Tovább


Zöldhagymás, mozzarellás sült retek

Nagyon szeretem az ázsiai módon elkészített zöldségeket, amikor magas hőfokon kívülről megpirítjuk, belül mégis sercegős csaknem nyers marad. Erre tökéletesen alkalmasak a magyar zöldségek is, kedvenceim a különféle retkek. A piacon most folyamatosan kapható vajretek, még zöldhagyma is kapható, ez tökéletes páros egy sült zöldséghez.

Zöldhagymás, mozzarellás sült retekRecept főétel melegétel sült zöldség retek mozzarella

Tovább


Tejfölös-sajtos gofri

Mi magyarok kifejezetten édesszájúak vagyunk, és sokan meglehetősen konzervatívak a konyhában. Ha valami édes, annak édesnek kell lennie, egy sós változattól megborzongunk. Ez elmúlt években lassan, de tért hódított a sós, hússal és zöldségekkel töltött palacsinta. De ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és egy isteni köretté, szendvicsalappá válik. Például elkészíthetjük úgy is, mint másik kedvenc strandfogásunkat, a lángost is. Kevésbé olajos, és sokkal gyorsabban elkészíthető.

Tejfölös-sajtos gofriRecept főétel melegétel tészta gofri sajt tejföl

Tovább


Szezámmagos sült répa

A répa gyakori fogás a kerti sütögetéseken és partikon, de egy pici plusz munkával egészen különleges fogást lehet készíteni, amely ízében és látványában is megfogja a vendégeket.Recept főétel melegétel köret répa szezámmag

Szezámmagos sült répa

Tovább


Bud Spencer emlékére

Már több mint negyven éve tudjuk, hogy az angyalok is esznek babot. A hagymás bab legnagyobb földi szószólója tegnap a mennybe költözött, hogy valaki megmutassa az angyaloknak, hogy kell igazi hagymás babot készíteni.

Mi mással tiszteleghetnék előtte, mint a saját receptemmel, ahogy én készítem.

recept főétel melegétel hagyma bab Piedone Bud Spencer hagymás

Hagymás bab

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.