Nagyon szeretem az ázsiai módon elkészített zöldségeket, amikor magas hőfokon kívülről megpirítjuk, belül mégis sercegős csaknem nyers marad. Erre tökéletesen alkalmasak a magyar zöldségek is, kedvenceim a különféle retkek. A piacon most folyamatosan kapható vajretek, még zöldhagyma is kapható, ez tökéletes páros egy sült zöldséghez.

Zöldhagymás, mozzarellás sült retekRecept főétel melegétel sült zöldség retek mozzarella

 

Hozzávalók:
1 csomag vajretek
1 csomag zöldhagyma
10 dkg mozzarella
1 evőkanál tökmag
kevés olaj

Elkészítés:
A zöldhagymát 3 centis darabokra vágom a zölddel együtt. A retket hasábokra vágom.  Az olajat a serpenyőben nagy lángon felhevítem, rádobom a retket, a zöldhagymát, és a tökmagot. Kevergetés és rázogatás mellett megpirítom. Ekkor hozzáadom a reszelt mozzarellát, ráolvasztom, és azonnal tálalom.

Recept főétel melegétel sült zöldség retek mozzarella

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Legrosszabb leánykérések
Macskaőrség:   Nagyon mondja a magáétt
Napi videó:   Lefesteni a legnagyobb utasszállító repülőt
Napi fotó:  Mosoly sárgában

Recept főétel melegétel sült zöldség retek mozzarella