Ha már unod a hagyományos fasírtot, esetleg csak szeretnél valami újat kipróbálni, akkor ez a recept neked való.
Túrós kalácslepény
Lepényt nem csak kenyértésztából lehet készíteni, hanem kalácstésztából is. így nem csak sós lepényekkel kísérletezhetünk, hanem édesekkel is. Ez a recept, egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és természetesen nagyon finom. Tökéletes arra, hogy ezzel kezdjük meg az édes lepények felfedezését.
Túrós kalácslepény
Gombás-sajtos mini csirkepite
Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.
Gombás-sajtos mini csirkepite
Hutai finomfalatok
Zemplén vidéki recept, amelyhez nekem egy Eger környéki vendéglőben volt szerencsém. Igazi ízbomba, vadhúsból a legfinomabb, de ha nincs, marhából is kiváló. Szerencsére a szakács örömmel megosztotta a receptet.
Hutai finomfalatok
Csabai kenyérlepény
Nagy rajongója vagyok a kenyérlepényeknek, legyen az olasz pizza, török pide, vagy magyar töki pompos. Sok országban megtalálható, az elv mindenhol ugyanaz. A kenyér készítésénél megmaradt tésztát sütötték meg a kemencében. A feltét vagy sütés előtt, vagy sütés után került rá. Az idők múlásával a maradékból önálló étel született, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend.
Csabai kenyérlepény