Egy Tex-Mex stílusú fogás, de magyar konyhához nagyon közelálló ízvilág. Egy gazdag egytálétel, erős fűszerezéssel, és sok finom zöldséggel.
Texasi zöldséges-rizses sertés
Egy Tex-Mex stílusú fogás, de magyar konyhához nagyon közelálló ízvilág. Egy gazdag egytálétel, erős fűszerezéssel, és sok finom zöldséggel.
Texasi zöldséges-rizses sertés
Lelkes húsevőként szívesebben eszem olyan zöldséglevest, amibe levesbetétként valami húsféle kerül. Rajongok a mindenféle gombócokért, finomabb, mintha egyszerűen főtt húst találnék a levesben. Manapság a leggyakoribb a májgombóc, pedig legalább annyira finom lehet egy húsgombóc is. Válasszunk egy kicsivel egzotikusabb alapanyagot, én most pulykacombot választottam.
Borsós-gombás pulykagombóc-leves
Egyszerűen is lehet fenséges ételeket készíteni. Finom, fűszeres marhahús, lágyan olvadó mozzarellával a közepében. Mi más kell még?
Mozzarellávál töltött marharudacska
Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.
Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta
Szeretem, ha a húsokat nem a hagyományos módom készítem el. Az egyik ilyen módszer, amikor egy sütőformában, különböző kísérőkkel együtt sütöm meg. A hús így inkább párolódik, ezért egészségesebb. A köré kevert egyéb összetevők pedig az ízét gazdagítják, és szinte pástétomként állnak össze egyetlen tömbbe. Ez hidegen jól szeletelhető, remekül mutat a hideg tálakon. Már ha van időnk kivárni. Frissen és forrón ez sokkal szétesősebb, viszont mennyei finomság.
Sonkába burkolt csirke