Egy Tex-Mex stílusú fogás, de magyar konyhához nagyon közelálló ízvilág. Egy gazdag egytálétel, erős fűszerezéssel, és sok finom zöldséggel.
Texasi zöldséges-rizses sertés
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
75 dkg fűszeres mexikói zöldségkeverék (kidney babbal, baby kukoricával, paprika darabokkal)
1 tasak fűszerkeverék (texasi stak, texasi BBQ, mexikói, vagy kentucky csirkeszárny)
kevés olaj
1 evőkanál paprikakrém
4 dl rizs
8 dl víz
Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom.
Az olajat a tálba öntöm, hozzáadom a paprikakrémet, beleöntöm a zacskó fűszerkeveréket. Alaposan elkeverem, beleforgatom a húst, és fél órára félreteszem.
Kevés olajat öntök a lábosba, és félig megpárolom rajta a zöldségkeveréket. Belekeverem a rizst, elkeverem, és felöntöm a vízzel. Fedő alatt puhára párolom.
Eközben a húst egy külön serpenyőben megsütöm.
Amikor mindkettő kész, a zöldséges rizst, és a húst összeforgatom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Éjszakai Napkelte Expressz
Macskaőrség: Cicák és drónok
Napi videó: Jojó Európa-bajnok
Napi fotó: Fűrdőszobai kényelem