A céklát szinte kizárólag savanyúságként fogyasztjuk, pedig olyan lehetőségeket nyújt, mint a répa vagy a sütőtök. Már önmagában is édes, és kitűnő köret készíthető belőle. Egy kis pikáns édes-csípős íz remekül illik a sült húsok mellé, és ráadásul sötét lila színével a tányéron is jól mutat.
Mézes-csilis cékla
Hozzávalók:
3 nagyobb vagy négy közepes cékla
5 dkg vaj
2 ek. méz
csilipor
Elkészítés:
A céklát megmossuk, megfőzzük, kihűlés után megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasszuk. Beledobjuk a céklát. Amikor átforrósodott, megszórjuk a csili porral, és rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljusson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Tökéletes egyformaság
Macskaőrség: Se veled, se nélküled
Napi videó: Vöröspandák a hóban
Napi fotó: Belovagolt a városba