A sonka és sajt egyszerűen megunhatatlan párosítást. De nem csak tölteléknek, vagy rátétnek lehet használni, csomagoljuk ebbe a húst. Mondjuk egy finom marharudacskát.
Sonkába-sajtba csomagolt marharolád
A sonka és sajt egyszerűen megunhatatlan párosítást. De nem csak tölteléknek, vagy rátétnek lehet használni, csomagoljuk ebbe a húst. Mondjuk egy finom marharudacskát.
Sonkába-sajtba csomagolt marharolád
Burgonyafánkkal, vagy krokettel ajánlom, az ínyencek ne feledjenek egy kis áfonyalekvárt sem.
Nagyon szeretem a vadhúst, az hogy egészségesebb csupán másodlagos a finom íze mellett. Legyen sült, pörkölt, ragu, nekem mindegy. De most a faramuci időjárás miatt a piacokon rengeteg erdei gomba kapható. Itta kitűnő alkalom egy jó gombás vaddisznó ragura.
Erdei gombás vaddisznóragu
Ne hagyd ki, megéri. A legautentikusabb tavaszi ételt is lehet überelni.
Ha te is rendesen bevásároltál sonkából, akkor biztos maradt az ünnepről. Ennek a sonkának a felhasználásához adok egy zseniális receptet. Közel negyven éve ez családi kedvenc, és a húsvét elmaradhatatlan epizódja. A hagyományos sonka-sajt kombó már elcsépelt, de ez valami egészen különleges. A hús a sonka és a sajt egymás levében párolódik egy órán át. A sonka lágy ízt nyer a sajttól, a sajt átveszi a füstölt sonka erős, karakteres aromáit, a csirkébe pedig beleivódik mindkettő zamata. A sajt lágyan megolvadva mindent beburkol és összeragaszt. Mindezek megkoronázására egy mennyei szaft gyűlik össze a tál alján.
Rakott sonkás csirke
Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki! Megéri.