Így lesz a maradékból önálló fogás. Kitűnő kisérő egy esti saláta mellé.

Az egész úgy kezdődött, hogy amikor kirántunk valamit, mindig megmarad több-kevesebb tojás. Leggyakrabban úgy mentjük meg, hogy megsózzuk, és lisztet hozzáadva egy maccsos tésztát készítünk, majd ezt az olajba szaggatva megsütjük. Így remek köret lesz belőle.

Azután elkezdünk játszi ezzel a tésztával, különböző módon fűszerezzük ezt-azt adunk hozzá, és úgy sütünk belőle finom falatokat. így született ez a recept, amely a gyerekek kérésére önálló fogássá vált, már nem maradékból készül, hanem ez lesz a vacsora.recept melegétel főétel sült tészta gomba sonka

Sonkás-gombás gömböc

Hozzávalók:
tojás
liszt

bors
sonka
gomba

Elkészítés:
A sonkát és a gombát apró kockára vágjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan annyi lisztet keverünk hozzá, hogy annyira kemény legyen, hogy kanállal szaggatva megálljon. Hozzáadjuk a sonkát és a gombát.  Kanállal rászaggatjuk a zsemlemorzsa tetejére, és óvatosan megforgatjuk benn. Forró zsiradékban megsütjük.

recept melegétel főétel sült tészta gomba sonka

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Több ezer Honda bezúzása  
Macskaőrség:   Tigrisek a Miskolci Állatkertben
Napi videó: Rosszul sikerült vízrebocsátás 
Napi fotó:
Sosem késő

recept melegétel főétel sült tészta gomba sonka