A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.  

 

Magyaros májjal töltött karaj
Hozzávalók:
sertéskaraj
csirkemáj
hagyma
paprika
pirospaprika
fokhagyma

zsiradék

Elkészítés:
A májat megtisztítom és darabjaira vágom. A kicsontozott megtisztított karajt két centiméter vastag szeletekre vágjuk. Középen behasítjuk, és csaknem teljesen átvágjuk, hogy zseb alakuljon ki.
A hagymát és a paprikát vékonyan felkarikázom. Az összetört fokhagymával együtt a zsiradékra dobom, és megfonnyasztom. Megszórom pirospaprikával, hozzákeverem a májdarabokat, és fedő alatt puhára párolom.

A keveréket belenyomkodom a húszsebbe. A húst kívülről sózom, borsozom. Zsiradékkal kikenek egy tűzálló tálat, és lefedve párolom. Ha megpuhult, leveszem a fedőt, és pirosra sütöm, Közben locsolgatom a húslével.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint harminchétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  London a bombázás alatt és most
Macskaőrség:   Örökbefogadás
Napi videó:   Macifürdő Yellowstoneban
Napi fotó:  Vigyázok a kutyámra