A húsvéti ünnepek után szinte minden konyhában marad még egy-egy darab sonka, locsolás után megmaradt kemény tojás. Ha már elegünk nincs kedvünk hagyományosan enni, remek feltét lehet egy húsvét utáni kenyérlepényre.

Húsvét utáni kenyérlepény

 

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dl víz
1,5 dkg élesztő
1,5 kávéskanál só

sonka
keménytojás
lilahagyma
kaliforniai paprika
medvehagyma
tejföl
ecetes torma
reszelt sajt

Elkészítés:
A lisztből, vízből, élesztőből és sóból tésztát dagasztunk. Sütőlap vagy tepsi méretűre kinyújtjuk. Megkenjük tejföllel (a tejfölbe keverhetünk egy kis ecetes tormát is), elterítjük rajta a sonkaszeleteket (akár rá is morzsolhatjuk) a keménytojás karikákat, a felkarikázott lilahagymát, a csíkokra vágott paprikát, és az apróra vágott medvehagymát. Megszórjuk reszelt sajttal.

15-20 perc kelesztés után 180 fokos sütőben megsütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:Férfiak shoppingolás közben   
Macskaőrség: Bébiszitter cicus  
Napi videó: 
Tánc a nagypapával
Napi fotó: Ne hagyd nyitva a kocsit