A  Gnocchi mint étel egy igen ősi forma, amelyek kicsiny és gömbölyded formájúak, általában gabonalisztet, burgonyát, száraz kenyeret, gumós és más zöldségeket tartalmaznak. Olaszországban a Gnocchi di patate, azaz a krumplis gnocchi a legismertebb. Egy nagyon kedvelt fogássá vált 1880-tól amikor megjelent az európai piacokon az Amerikában termett burgonya. Miután felfutott a helyi termesztés, egy mindenki számára elérhető ízletes étellé vált.

A nagyobb méretű gnocchi kisebb testvére a chicche (ejtsd kikke). Apró golyócskák, körülbelül csicseriborsó méretűek. Nagy testvéréhez hasonlóan használható. Most egy isteni pikáns verzióját mutatom meg. Gyors egyszerű recept.

A gorgonzola nagy kedvencem: a kékpenészes és a camembert jellegű sajtok legjobb tulajdonságait egyesíti. Egy tökéletes ízkavalkád, amelyből fantasztikus mártást lehet készíteni.

recept főétel tészta melegétel chicche gnocci gorgonzola

Gorgonzolás Chicche

 

Hozzávalók:
1kg chicche
25 dkg gorgonzola
5dkg vaj
5 evőkanál liszt
tej

Elkészítés:
A vajból, lisztből, és tejből közepesen sűrű besamel-mártást készítek. Apróra morzsolom a gorgonzolát, belekeverem a mártásba, és felolvasztom benne.
A chicchet sós vízben megfőzöm. Belekeverem a mártásba. Tűzálló tálban teszem, és addig sütöm, amíg a teteje barnulni kezd.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.