A magyar konyha talán legalapvetőbb alapanyaga a hagyma. Nyersen, párolva, sütve, bundázva, grillezve, vagyis mindenféle módon fogyasztjuk. Szinte nem lehet túl sok belőle. Ezek után nem is meglepő egy olyan fogás, ahol a hús valósággal el van temetve a hagyma alá: minden szelet húsra egy fej hagyma jut.
Gombás hagymába temetett karaj
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
0,5 kg gomba
8 fej vörös hagyma
6 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
pirospaprika
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál mustár
zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket, sózom, borsozom, kevés paprikával megszórom. Egy tűzálló tálat kikenem a zsiradékkal, egymás mellé fektetem a szeleteket.
A hagymát először félbe, majd vastag szelekre vágom. A gombát felszeletelem.
A ketchupot összekeverem a mustárral, belekerül az összetört fokhagyma és a majoranna. Ebbe forgatom bele a hagymát és a gombát. A keveréket egyenletesen a húsra terítem.
Sütőben, lefedve 160 fokon egy órát párolom, majd leveszem a tetejét, és további 15-20 percig sütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: "Jólvanazúgy"
Macskaőrség: Macskamentes a szegedi zsinagóga környéke
Napi videó: Mélytengeri ördöghal
Napi fotó: Különleges utas