Egyszerű recept, határozott ízek, finom összhatás, és a végeredmény egy isteni étel.

Gnocci pikáns gombamártássalrecept főétel melegétel gnocci gomba sonka paprika

 

Hozzávalók:
40 dkg barna csiperkegomba
15 dkg feketeerdei sonka
1 nagy fej hagyma
1 db kápia paprika
1 db paradicsom
1 ágacska rozmaring
kis zsiradék
só (sonkát figyelembe véve)
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
őrölt színesbors
cayenne bors
2 dl tejföl 1 teáskanál liszttel elkeverve

Elkészítés:
A gombát megtisztítom, és felszeletelem. A sonkát csíkokra vágom. A szalonna részét külön kiolvasztom, majd a sonkacsíkokat, kockára vágott hagymával rádobom. Amikor a hagyma üveges lesz, megszórom pirospaprikával, átkeverem és rárakom a gombát. Fűszerezem, hozzárakom az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd fedő alatt készre főzöm. A végén gyenge habarással besűrítem.
A kifőzött gnoccival tálalom.recept főétel melegétel gnocci gomba sonka paprika

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Katasztrófa előtt és után
Macskaőrség:  Az emberevő oroszlánok rács mögött maradnak
Napi videó:   Légibaleset
Napi fotó:  Hideg nyalánkság nekem is jár

recept főétel melegétel gnocci gomba sonka paprika