Az édes és savanyú tökéletes párosítása. Egy egyszerűen összeállítható sütemény, amely nem túl édes, inkább üdítő. A tésztába felszívódott narancslé pikáns, savanykás ízt varázsol a csoki réteg alá. recept édesség sütemény tészta csoki narancs

Csokis-narancsos piskóta

 

Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 tojás
i só
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész narancs reszelt héja

A mázhoz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

2 db narancs kifacsart leve
1,5 kanál cukor

A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük. Őzgerinc formában 170 fokon kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A narancslevet elkeverjük a cukorral. A süteményt kiborítjuk a formából, beletöltjük a narancslét, és óvatosan visszahelyezzük a tésztát. Megvárjuk, amíg az utolsó csepp levet is felszívja.

A csokimáz: A vajat kis edényben kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Felforraljuk, és ha a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaót. Alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyen csomós. Melegen ráöntjük a süti tetejére, és egyenletesen eldolgozzuk.

recept édesség sütemény tészta csoki narancs

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept édesség sütemény tészta csoki narancs