Klasszikus puffancs

A magyaros hamburgerezés elmaradhatatlan kelléke. Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnád.recept tészta péksütemény puffancs

Klasszikus puffancs

Tovább


Rusztikus molnárka

A molnárka egy klasszikus, kalács jellegű péksütemény, ami szinte teljesen elfelejtődött. Pedig tökéletes alapanyag a kalács jellegű szendvicsek készítésére. Manapság már csak szinte a tormás molnárka ismerős - főleg a színházi büfékből - pedig az édes tészta és a sós krémek vagy felvágottak egy különlegesen finom párosítást adnak. Ez a recept egy különleges lágy és könnyű tésztát ad.recept tészta péksütemény molnárka

Rusztikus molnárka

Tovább


Zselé varázslat

Az Ausztráliában élő Siew Hengnél 2017-ben mellrákot diagnosztizáltak. A kreatív hölgy a betegsége idején kezdett el zselétortákkal foglalkozni. A süteményeket először ápolói és orvosai kapták ajándékba. Ahogy készültek a torták, egyik a másik után egyre csodálatosabb műalkotások kerültek ki a kezéből. A hölgy szerencsésen meggyógyult, és ma már saját boltjában árulja varázslatos süteményeit.dizájn törta sütemény zselé virák

Tovább


Almás-diós-csokis sütemény

Élvezet kimaxolva: dió a tésztában, fűszeres alma a töltelék, és mindez megkoronázva egy csokimázzal. Mi kell még?recept tészta sütemény alma dió csoki

Almás-diós-csokis sütemény

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
cukor
fahéj

Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Az almát megtisztítjuk lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Ízlés szerint édesítjük.  Hagyjuk kihűlni.

Vágjuk félbe a tortalapot, és egyenletesen terítsük rá a párolt almát. Majd fektessük rá a felső felét.

A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

recept tészta sütemény alma dió csoki

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Tengerre a Bárkával!  
Macskaőrség: Macskaharc  
Napi videó:  
Nem habóceán  
Napi fotó: 
Évtizedes csava

Tovább


Hogy készül a sütikivágó

Az ünnepek kikerülhetetlen velejárója a sütikészítés, a különböző formájú apró figurák készítése. De belegondoltál már, hogy készülnek ezek az apró acéleszközök? Ez a videó megmutatja.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Villámok
Macskaőrség:   Alvó cica, akiből mém lett
Napi videó:  Meglepetés az autópályán
Napi fotó: Talpig vasban

videó sütikivágó készítés sütemény

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.