Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Svéd mandulatorta

A svédek legkedveltebb exportcikke - hála az IKEÁ-nak - a svéd mandulatorta. Az áruház éttermének és boltjának egyik legtöbbet vásárolt terméke. És joggal, igen finom sütemény. Azonban elkészíteni is egyszerű, és ha rászánjuk az időt, ráébredhetünk, hogy frissen, fagyasztás nélkül még sokkal ízletesebb: a krém lágy, a tészta puha, és a mandula frissen ropogós.

Svéd mandulatorta

Tovább


Gazdag répatorta

Napjainkban is, amíg a gyerekek arca felderül, a férfiak gyakran furcsán megrázzák a fejüket a répatorta szó hallatán.  Pedig a répa a tökéletes titkos összetevő: nem érződik az íze, édesíti, lágyabbá és egészségesebbé tesz a süteményt. Egy tökéletes piskótát kapunk, amit nem csak krémmel kenhetünk meg, de további hozzávalókkal magát a tésztát tesszük izgalmassá. Az olajos magvak és az aszalványok tökéletes kiegészítői. Ebbe most került mogyoró, dió aszalt áfonya és mazsola is. A finom csoki máz csak fokozza az élményt. Keveset fogyasztva belőle diéta esetén is engedhetünk az édes csábításnak.

Gazdag répatorta

 

Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
25 dkg liszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
5 dkg dió
5 dkg mogyoró
5 dkg vörös áfonya
5 dkg arany mazsola
4 tojás
1 dl olaj
1 mk só
1 tk őrölt fahéj
1mk szódabikarbóna
1 evőkanál sütőpor

A mázhoz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

Elkészítés:

A diót, a mogyorót és az áfonyát durvára vágjuk, a répát kislyukú reszelőn lereszeljük.

A cukrot habosra keverjük a vajjal. Folyamatos kavaráss mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Adjuk hozzá az olajat, majd jöhetnek bele a magok és az aszalványok is.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Ezt is keverjük hozzá a masszához.

Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát, simítsuk elegyenletesen.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük körülbelül 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült. Ha elkészült, borítsuk ki egy rácsra vagy tálcára, és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a mázat.  A vajat kis edényben, kis lángon felolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Lassan felforraljuk, és ha a cukor teljesen elolvadt, levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a kakaót. Hogy ne legyen csomós, érdemes egy kis szűrőn át beleszórni. Alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyenek benne csomók. Amíg még meleg, öntsük a süti tetejére, és simítsuk el.

Ha megszilárdult, kockázzuk fel. Átlósan a kocka felét takarjuk le egy papírral, a másik felét szórjuk meg porcukorral. A sötét felét díszítsük egy fél dióval.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilencvenötezer főt számláló Toochee közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Szokatlan torták 2

A megrendelő szinte bármit kívánhat, a cukor és csoki szobrászai elkészítik.

torta sütemény egyedi

Tovább


Farsangi szerencsemalac

Február a farsangi mulatságok ideje. Gyakori a batyus bál, amikor mi is valami általunk készült finomsággal járulunk hozzá a közös büféhez. A megszokott sütemények és pogácsák helyett itt van egy egyszerű különlegesség. A recept a végletekig egyszerű, a formálásra kell egy kis időt szánni. De különleges megjelenése és finom íze garantálja a sikert.

Farsangi szerencsemalac

Tovább


Szokatlan torták

A megrendelő szinte bármit kívánhat a cukor és csoki szobrászai elkészítik.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.