Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Almás-diós-csokis sütemény

Élvezet kimaxolva: dió a tésztában, fűszeres alma a töltelék, és mindez megkoronázva egy csokimázzal. Mi kell még?recept tészta sütemény alma dió csoki

Almás-diós-csokis sütemény

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl tej
20 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
1 dl olaj
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg savanykás alma
cukor
fahéj

Tortamáz:
15 dkg vaj
1 evőkanál tej
15 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, az olajat, a sütőport, majd a tojások felvert habját. Kikent (28cm átmérőjű) tortaformában, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Az almát megtisztítjuk lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Ízlés szerint édesítjük.  Hagyjuk kihűlni.

Vágjuk félbe a tortalapot, és egyenletesen terítsük rá a párolt almát. Majd fektessük rá a felső felét.

A vajat kis edényben lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverünk a kakaót (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.

recept tészta sütemény alma dió csoki

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Először csokit kóstolni

Egy szokatlan gasztro-videó. Te tudsz még ilyen extázist érezni?

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel 100.00 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Koreai csoki manufaktúra

Kézműves, zöld teás csokoládé Koreából.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Csokis-diós baklava

A baklava számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

Imádom ezt a keleti édességet, de most a fiam kedvence készült el, az igazi fúziós konyhának tekinthető recept.

recept tészta édesség keleti dió baklava csoki

Csokis-diós baklava

Tovább


Duplán csokis csiga

Egy kis hedonista tobzódás a csokoládéban. Egy tepsi isteni, vastag foszlós, hihetetlenül puha kakaós csiga, amit megkoronázunk még egy vastag, fényes, sötét csokimázzal.recept sütemény tészta csiga csoki dupla

Duplán csokis csiga

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.