Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás-medvehagymás csirkés pite

Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Tovább


Baconbe göngyölt gomba

Gomba szinte állandóan van itthon. Melegszendvicstől a pizzáig sok mindenbe kerülhet, de nem ritka, hogy a fiamra rátör a gombapanírozási láz. Ez a recept készíthető sütőben, grillben, de ha meleg az idő, a kerti faszenes grillben a legjobb. Emellett tökéletesen alkalmas arra, hogy a maradék száraz, de finom aromás sajtokat felhasználjuk.

Egy gyors, mégis ízletes vacsora. Mire felmelegszik a sütő, elkészülünk vele. Csak győzzünk eleget csinálni. Ráadásul még hidegen is finom.

Baconbe göngyölt gombarecept főétel melegétel gomba bacon sajt

Tovább


Sonkás-gombás  gombóc

Nagyon szeretem a sós, elsősorban a húsos gombócokat, Szinte bármilyen húsfélével tölthető, ami egy kis zöldséggel lazítható. Ez a sonkás-gombás gombóc azért készült, mert előző este a pizza készítés során megmaradt sonka és párolt gomba is.

recept főétel melegétel tészta gombóc sonka gomba

Sonkás-gombás gombóc

Tovább


Olasz gombás pirítós

Egy újabb melegszendvics, amely szakít a hagyományos magyar szokásokkal. Egy kis mediterrán életérzés, és isteni ízek. A kenyér nem maga a fogás, hanem csupán a hordozó felület, a sajtot nem kell mindig ráolvasztani, hanem inkább egy kis mozzarellát válasszunk. És az egészet koronázzuk meg egy hatalmas adag gombával.recept meleg étel szendvics olasz gomba pirítós

Olasz gombás pirítós

Tovább


Piszkos csirke

Tart a karácsony előtti készülődés. Az ünnepi fogásokhoz megérkezett a csirke és tyúkhús, feldolgozva került a fagyasztóba. A karácsonyi ebédhez szép nagy szelet csirkemellekre lesz szükség, ezért megmaradt a csirkemell legfinomabb, belső része. Ezekből a csíkokból készült a tegnapi ebéd. A piszkos csirke onnan kapta a nevét, hogy az ételbe bekerülő gomba egészen apróra van vágva, ezért egyszerűen rátapad a húsra, mintha piszkos lenne. 
Különlegessége, hogy mivel a gomba külön lett pirítva, a gomba íz nem járja át teljesen az ételt, csak kiegészíti azt.
recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Piszkos csirke

 

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
20 dkg füstölt hús
20 dkg gomba
két deci száraz fehér bor
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb paprika

bors
liszt
paprika
zsiradék

Elkészítés:
A gombát késsel, vagy egy késes mixerrel egészen apróra vágjuk. Kevés olajon, nagy lángon kevergetés mellett megpirítjuk. A füstölt hús apróra vágtam, serpenyőben megsütöttem. Kiszedtem egy tálra.

A hússzeleteket megsózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom. Ha szüksége, kipótlom a zsiradékot, és a hússzeleteket hirtelen kisütöm benne. Kiszedem egy másik tálra. A visszamaradt zsiradékon a felkarikázott hagymát és paprikát kicsit megkapattam, felöntöttem a borral. Visszatettem a füstölt húst és a hússzeleteket, majd megpároltam. A végén belekevertem a gombát.

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Titkos fegyverszekrények
Macskaőrség:  Macskakoncert
Napi videó: Különleges emberek
Napi fotó:  Ausztrál aranyozott esküvői tank

recept főétel melegétel húsétel csirke piszkos gomba  

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.