Egy újabb melegszendvics, amely szakít a hagyományos magyar szokásokkal. Egy kis mediterrán életérzés, és isteni ízek. A kenyér nem maga a fogás, hanem csupán a hordozó felület, a sajtot nem kell mindig ráolvasztani, hanem inkább egy kis mozzarellát válasszunk. És az egészet koronázzuk meg egy hatalmas adag gombával.
Olasz gombás pirítós
Hozzávalók:
laska gomba
mozzarella
paradicsom
ciabatta
bazsalikom
rozmaring
oliva
só
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat a serpenyőbe öntjük, rádobjuk a gombát, sózzuk, megszórjuk bazsalikommal és rozmaringgal. Elkeverjük, és nagy lángon megpirítjuk. A megfelezett ciabattát megpirítjuk.
Tányérra tesszük a meleg pirítóst, a végére rápakolunk egy kis adag gombát, élére állítva ráfektetünk egy karika mozzarellát, és egy karika paradicsomot. Ezt ismételjük, amíg véget nem ér a ciabatta.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Legvarázslatosabb esküvői helyszín
Macskaőrség: A majom éve
Napi videó: Takarító mókus
Napi fotó: Egyedi grillsütő