Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Talpas-sipkás fasírt

A darált húsból készült húsmassza az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában mégis a legtöbben nem léptek túl a fasírt/Stefánia vagdalt megszokott recepteken. Pedig éppen formázhatósága, gyúrhatósága miatt ad lehetőséget, hogy elengedjük a fantáziánkat. Gyúrhatunk belőle bármilyen formát, tölthetünk vele zöldségeket, de akár más húsokat is. Ez a recept nagyon egyszerű, alig kíván plusz munkát, mégis egy teljesen más karakterű fogás születik belőle.

Talpas-sipkás fasírt

Tovább


Torockói gombasaláta

Erdély közepéig kellett mennem, hogy az egyik legfinomabb, mégis hihetetlenül egyszerű gombasalátát megkóstoljam. Kedves házigazdánk szolgálta fel nekünk reggelire. Matild akkor reggel készítette, férje hajnalban szedte a rókagombát a határban. Azóta többször is készítettem, igaz csak egyszerűen barna csiperkéből.

 

Torockói gombasaláta

Hozzávalók:
70 dkg gomba
2dl házi majonéz
3 kemény tojás
tejföl

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A majonézt elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, belereszeljük a három tojást, majd hozzáadjuk a kihűlt gombát. Azonnal tálalható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő limuzin

Napi videó:   Legyél óvatosabb a parkolóban

Napi fotó:  Apával együtt öröm

Macskaőrség:   Macskakölcsönző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás Cukkini

Gyorsan összedobható, könnyű, meleg vacsora.

Gombás Cukkini 

Hozzávalók:
1 közepes cukkini,
20 dkg gomba,
2-3 db lecsópaprika,
2 nagy fej hagyma,
1 db hámozott paradicsom
10 dkg bacon kockára vágva
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma
kevés ” kentucky-csirkeszárny” fűszerkeverék,

Elkészítés:
A bacont zsírjára sütöm. Rádobom a hagymát, az összenyomott fokhagymát, és üvegesre párolom. Ráteszem a kockára vágott zöldségeket, megszórom sóval, borssal, kentucky fűszerkeverékkel. Megpárolom a keveréket, úgy hogy az összes levét elfőzöm.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    Extrém módon élni

Napi videó:   Nézd meg a Hold másik oldalát

Napi fotó:  Erőgyakorlat

Macskaőrség:  Macskák, akik bírják a vizet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Lángosra ágyazott bakonyi pulyka

A lángos nem csak strandkaja, hanem remek köret is.

Ha már a múlt héten a lángosról írtam, akkor megmutatom, hogy köretként is remekül használható. Szaftos, ragus fogások mellé tökéletes. Most éppen Bakonyi pulykával tálaltam.

Lángosra ágyazott bakonyi pulyka

Hozzávalók:
4 db lángos
60-70dkg pulykamell
1 fej hagyma
1db paradicsom
1db zöldpaprika
30dkg gomba
1,5 pohár tejföl
pirospaprika

kevés liszt
kevés zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. vegyük ki, és tegyük félre.

A zsiradékon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával, karikázzuk bele a paradicsomot, a paprikát, és a gombát. Fedővel letakarva pároljuk 10 percig. Majd rakjuk vissza a húst, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Ha megpuhult, a tejfölben keverjünk el 1 kanál lisztet, keverjük az ételbe, és forraljuk össze.

A korábbi recept alapján készítsünk kisebb lángosokat. Itassuk le róla a zsiradékot, tegyük a tányérra, fektessük rá a hússzeleteket, és fedjük le a raguval.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Segovia római vízvezeték és aquadukt

Napi videó:   Tűzoltók és a medence

Napi fotó:  Mikor hozzák a mézemet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kínai családi gombafarm

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.