Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Diétás rizottó

Ez a világ legegyszerűbb rizottója, ráadásul egészséges is. A barna rizs, a sárgarépa, és a gomba magas rosttartalma tisztítja a beleket. Laktató, de alacsony a kalóriatartalma, ezért fogyókúrázóknak is ajánlom.

Tovább


Paradicsomos gombás halleluja

Kisfiam vasárnapra lett túl egy háromnapos betegségen. Este közölte velem, hogy farkaséhes, és csináljak neki valami finomat. Együtt készítettük el ezt a rögtönzött ételt. Elkészült a vacsora, fiam megkóstolta, és csak annyit mondott: „Nem tudom, hogy mi ez, csak annyit mondok: ez halleluja!” Így lett meg az étel neve is.

 

Paradicsomos gombás halleluja

Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta
0,5 kg gomba
5 dkg húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma

bors
ketchup
15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
A húsos szalonnát apróra kockázom, zsírjára sütöm. Rádobom az összetört fokhagymát, az apróra vágott gombát. Sózom borsozom, és megpárolom.

A tésztát kinyújtom, és kb. 6x20 centiméteres téglalapokat vágok belőle. A széleit felhajtom, és kis csónakokat csinálok belőle.

Egymás mellé rakom egy sütőlapra

Aljába egy kis ketchupot nyomok.

Ráhalmozom a dinsztelt gombát.

 

Megszórom reszelt sajttal.

180 fokon világos barnára sütöm. Azonnal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Álom barlanglakás

Napi videó:   Amikor apa csinálja a copfot

Napi fotó:  Mint a mesében

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves magyaros gombaleves

Egy hagyományos, már-már unalmasnak számító gombalevest is fel lehet dobni extra hozzávalókkal, különleges fűszerezéssel.  Párom kakukkfüves magyaros gombalevese már csaknem egytálétel, és elképesztően finom.

Kakukkfüves magyaros gombaleves

Hozzávalók:

Barna csiperke gomba

pulykamell, vagy csirkemell, vagy sertéscomb kockára vágva

sárgarépa, fehérrépa

hagyma, olaj

Fűszerezés: só, bors, pirospaprika, kakukkfű, gulyáskrém, vegeta ételízesítő

Galuskához: tojás, só, liszt, porrátört kakukkfű

fokhagymás, paprikás rántás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom, ráteszem a húst, átforgatom, míg kifehéredik. Fűszerezem, felöntöm vízzel, forrás után a kockára vágott zöldségeket is beleteszem, majd később a gombát is. Amikor minden megfőtt, beleszaggatom a galuskát, majd kevés fokhagymás, paprikás rántással készre főzőm.

Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Kínálhatok hozzá tejfelt, csípős paprikát is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hihetetlen kilátás a tengerre

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Tovább


Barna csiperke vs. fehér csiperke

A boltokban már évek óta lehet barna csiperkét találni, de amikor az embereket kérdezte, nagyon sokan csak fehéret vesznek, meg sem kóstolták még a barna csiperkét. Pedig több okból is érdemes.

Egy kis csiperke-tan. Többféle csiperke létezik. A közönséges csiperke, az erdei csiperke (amely szintén barnás színű) és a réti csiperke. A boltokban vásárolható termesztett csiperke a Agaricus bisporus. Az Agaricus bisporus var. albidus a fehér, a  Agaricus bisporus var. avellanus a  barna változat. Nevükből is látszik, hogy nagyon közeli rokonok, bár a piacokon hallani mindenféle eszement elméleteket, hogy mitől más a barna.

Mitől más? Egyrészt barna színű, és ez főzés közben még sötétebb lesz. Másrészt húsa keményebb, szilárdabb. Harmadrészt íze sokkal intenzívebb, erősebben jelentkezik az ételekben.

E harmadik tulajdonsága miatt használom már évek óta. Sokkal ízesebb lesz tőle az étel. Könnyű bánni vele, nem kell pucolni, elég a folyó víz alatt lemosni a szennyeződéseket. Áztatni nem szabad, mert megszívja magát vízzel.

Van még egy nagyon fontos bio szempont, ami a barna mellett szól: sok helyen a fehér csiperkét vegyszerrel permetezik le szedés után, hogy ne barnuljon meg.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Legkirályabb bringatárolók

Napi videó:   Kell reklám a viagrának?

Napi fotó:  Hosszú túra

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.