Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Grillsajtos-gombás pirítós

Napjainkban a melegszendvics megrekedt a sajtos-sonkás szendvicsnél, és a szendvicssütőben készült háromszögeknél. Pedig ennél sokkal izgalmasabban is el lehet készíteni. A kenyér nem maga a fogás, hanem csupán a hordozó felület, a sajtot nem ráolvasztjuk hanem inkább egy frillsajtott válasszunk. És az egészet koronázzuk meg egy hatalmas adag gombával.

recept melegétel szendvics gomba grillsajt

Grillsajtos-gombás pirítós

Tovább


Sajtos hagymás gomba virsli koszorúban

Döbbenet nem, hogy ez a fogás diétásnak számít.

Felugrott hozzám egyik nap az egyik barátom, és végül estig maradt. Vacsorára már nem akart maradni, mert kiderült diétázik, és keton-diéta szerint étkezik. Kikérdeztem, mi ennek a lényege, és ennek alapján rögtönöztem ezt a vacsorát számára. De gyorsan kiderült a család többi tagja is ezt kér vacsorára.

Sajtos hagymás gomba virsli koszorúban

Tovább


Dévényi kakukkfüves sertésszelet

Szlovákiai nyaralás után egy helyi ihletésű recept. Igazi nyári fűszeres ragu, sok friss hagymával és paprikával, gombával és sonkával. Nem egy túl könnyű fogás, de az ízek magukért beszélnek.

Dévényi kakukkfüves sertésszelet
Tovább


Tavaszi csirkefalatok

Újhagyma és kucsmagomba: a tavasz két első finomsága. Ez bearanyoz bármilyen fogást. Már márciusban megjelennek a piacokon, a hagymát érdemes az őstermelőknél, a gombát a gombaszedőknél keresni, mert akkor azok hajnalban még a földben voltak. Friss, ropogós és zamatos. Csak dobjuk egy kis hús mellé, és kész is a pompás ebéd.

Tavaszi csirkefalatok

Tovább


Risotto Supremo

Egy nem túl bonyolult, de igen finom olasz fogás.

Húszévesen megvettem életem első saját szakácskönyvét, egy olasz receptgyűjteményt. Némi nosztalgiával tekintek erre a rizottóra, mert ez volt az első fogás, amit ebből a könyvből elkészítettem, és ez volt az első olyan recept, amelyre nem édesanyám tanított meg, hanem a magam indíttatásából, pontosabban a recept olvasásának élményeként  álltam neki a főzésnek.

Risotto Supremo

Hozzávalók:
30dkg rizs
1 csirkemell
15dkg gomba
1 fej hagyma
1dl fehér bor
1l húsleves
10 dkg sajt
zsiradék

bors
petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozom, megtisztítom és kockákra vágom. Sózom, és kevés vajon megpirítom.

A gombát felvágom kis zsiradékon, sózom, borsozom. fedő alatt megpárolom, a végén hozzáadom a finomra vágott petrezselymet.

A hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, rádobom a megtisztított rizst, két percig pirítom, majd felöntöm a borral. Két percig  párolom, majd hozzákeverem a húst és a gombát.

Felöntöm a húslevest, és addig párolom, amíg a rizs meg nem puhul. 

Tűzálló tálba terítem, és meghintem reszelt sajttal. Forró sütőben ráolvasztom a sajtot.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   11 elfelejtett mesterség

Napi videó:   Rénszarvas-örvény

Napi fotó:  Leskelődés

Macskaőrség:   Tudok úszni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.