Ezt a receptet erős túlzás fúziós konyhának nevezni, hiszen csupán a dél-szlávok kedvenc csevapcsicsáját tálaltam az amerikai hotdoghoz hasonlóan. De gasztronómiai élményként megér egy próbálkozást.
melegétel recept szendvics csevapcsicsa

Szerb hotdog

 

hozzávalók:
marhahús
sertéshús

bors
paradicsom
lilahagyma
saláta
mustár
ketchup
magos kifli

Elkészítés:
A fele-fele mennyiségű marha- és sertéshúst megtisztítjuk, ledaráljuk. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, és csevapcsicsákat, tenyér hosszúságú vastag rudakat formálunk belőle.  Faszén felett, vagy elektromos grillen megsütjük.
A kiflit félbe vágjuk, belsejét kicsit megpirítjuk, kevés mustárral megkenjük, rakunk bele salátát, hagymát, paradicsomot. Rárakjuk a frissen megsült csevapcsicsákat, rányomunk némi ketchupot, és azonnal tálaljuk.
melegétel recept szendvics csevapcsicsa

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Emberszállító drón
Macskaőrség:  Lenny, a divatdiktátor
Napi videó: Tükörjég az utcán
Napi fotó:  Randa kutya

melegétel recept szendvics csevapcsicsa