Előfordul, hogy későn vesszük észre, hogy elfogyott, vagy nem elég a kenyér. Gyorsan kellene még, de egy normál kenyérsütésre nincs idő. Ez a recept a kezdéstől számítva akár két óra alatt elkészül. Természetesen nem lesz olyan jó, mintha normálisan készítenénk. Nem lesz olyan fényes, nem lesz olyan vastag a héja, nem lesz olyan kiforrott az íze. De a cél most a gyorsaság. És még mindig jobb, mint a bolti.

Szeretnél kenyeret sütni? Most induló sorozatomban megmutatom, hogyan kell, hogyan érdemes kenyeret sütni. Mitől lesz finom a kenyér, hogyan süthetsz egyszerű fehérkenyeret, vagy akár a legrafináltabb többmagvas-fűszeres csodát. Kenyerek, péksütemények, lepények receptjei, trükkök, fogások, segédeszközök az alapoktól a különlegességekig. Magyar,francia bajor, balti receptek. Kövesd a sorozatot a Szem-Szájnak blogban.

1. Kenyérsütés otthon

2. Mire jó a kenyérsütőgép?

3. Miben süssünk kenyeret?

4. A legegyszerűbb kenyér - az alapvető fortélyok

Egyszerű és gyors fehér kenyér

Hozzávalók:
55 dkg kenyérliszt (BL80)
4dl víz
3 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor
3 mokkáskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral elkeverem a vízben. A lisztet beöntöm a gépbe, hozzáadom a sót. Elindítom a gyúrást, és néhány fordulat után hozzáadom az élesztős vizet. Kb. 10 percig gyúrjuk.

Formázzuk meg a tésztát, rakjuk bele a sütőedénybe. Tegyük be a sütőbe, és légkeveréssel fűtsük fel 50 fokra.  Ezután állítsuk le. Később, ha még szükséges ráfűthetünk.

Amikor látom, hogy a tészta kellően megemelkedett, újra beindítom a sütőt és 180 fokra állítom. Kb. 40-45 percig sütöm, amíg a teteje szép barna lesz. Ekkor vegyük ki, borítsuk ki az edényből, és kenjük át vízzel.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Pamploma 2014

Napi videó:   Így biciklizz szoknyában

Napi fotó:  Csaj-kocsi

Macskaőrség:   Macska és a mókus

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...