A tejszín és a fokhagyma egy csodás páros. Fenséges, telt, pikáns íz. Ha a benne párolódó hússal csinálunk agy kis trükköt ezt a hatást még fokozni lehet. Egy egyszerű, gyors, mégis fenséges étel.
Pikáns tejszínes szelet
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
0,5 dl víz
liszt
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A húst megtisztítom, felszeletelem. kicsit megklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd megforgatom paprikás lisztben.
Felforrósítom a serpenyőben a vajat, és benne hirtelen megsütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Kiszedem és félrerakom.
Megtisztítom a fokhagymát, és vékonyan felszeleteltem. A visszamaradt zsiradékon megkapatom a fokhagymát, ráöntök fél deci vizet, kicsit elkeverem. Felöntöm a tejszínnel, elkeverem, majd visszateszem az elősütött hússzeleteket.
Fedő alatt addig párolom, amíg a hús meg nem puhult, A végén hagyom párologni, hogy a tejszínes szaft besűrűsödjön.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.