Húsvét utánra még egy recept a maradék sonkához, amely magába foglalja a húsvét összes ízét. Bár alapjában véve maradékmentő recept, de természetesen az év bármely szakában is elkészíthető frissen vásárolt sonkából. Nem igényel különösebb ügyességet, de egy ilyen derelye-vágóval sokkal gyorsabb. Gyorsan összedobható vacsorára, de tökéletes szendvics lehet egy kirándulásra is.
Húsvéti sonkás táska
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg finomliszt
2 dl tej
1,5 mokkáskanál só
Fél evőkanál zsír
1 ek. cukor
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
főtt, füstölt sonka
kemény tojás
ecetes vagy majonézes torma, esetleg mustár
Elkészítés:
Kevés cukorral a tejben megfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle (tökéletesen használható a kenyérsütő-gép). Kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. A nagy derelyeszaggatóval kivágunk a tésztából. (ha nincs, akkor kb. 20x10 centiméteres téglalapokat vágunk).
Megkenjük tormával, ráhalmozunk sonkát és tojást.
Félbehajtjuk, és jól összenyomjuk a széleit. Sokkal jobban összetapad a tészta, ha az összenyomandó részt kicsit benedvesítjük az ujjunkkal. Megkenjük tojással. Fél órát kelni hagyjuk.
Légkeveréssel, 180 fokon szép barnára sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Óriási fogás a lakásban
Macskaőrség: A szibériai tigris vadászik
Napi videó: A bugihoz sosem lehetsz túl öreg
Napi fotó: A hatalom szebbik oldala