A szikkadt kalácsot vétek kidobni, különböző sült és rakott édességekhez tökéletes tészta még. Megmaradt a húsvéti nagy, fonott kalácsból egy harmincdekás darab. az egyik legegyszerűbb és kedvenc receptemet vettem elő, amelyen szokás szerint egy kicsit variáltam.
Epres-túrós rakott kalács
Hozzávalók:
25-30 dkg kalács
0,5 l tej
4 tojás
0,5kg túró
8 evőkanál cukor
1 kis doboz eperbefőtt
2 zacskó vaníliás cukor
kevés vaj
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, és feloldom benne a vaníliás cukrot. A négy tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, majd belekeverem a túrót is. A vajjal kikenek egy tűzálló tálat. A kalácsot felszeletelem, és a tál aljára fektetem. Rálocsolom a tejet.
A túrókrémet egyenletes rétegben rákenem.
Most jöjjön egy kis csavar. A tetejére rakok egy sor lecsöpögtetett epret, majd egy csík kalácsot, amelyet nem tejbe, hanem a befőtt levébe áztatok. Így váltakozva rakom tele a tetejét.
Hideg sütőbe rakom, és 180 fokom addig sütöm, amíg a kalács megbarnul.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?