Csokira csoki: van ennél jobb? Csoki ízorgia. Egy könnyű és gyors recept évszaktól függetlenül. Liszt csak egész kevés van benne, helyette dió került a tésztába. Recept sütemény kakó dió csoki

Csokis diós

 

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg porcukor
25 dkg dió
2 kávéskanál holland típusú kakaópor
8 tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor

A mázhoz:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjuk a porcukorral, a fehérjéből kemény habot verünk.

A 20 dkg diót ledaráljuk az 5 dkg diót durvára törjük, és  elkeverjük a zsemlemorzsával, a kakaóval és a sütőporral. Összedolgozzuk a tojássárgával, majd a fehérje habot lazán a tésztába forgatjuk.

Kikent és liszttel megszórt tepsibe öntjük. Légkeveréssel, 180 fokon, 30 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kifordítjuk a tepsiből, és fordítsuk vissza. Várjuk meg, míg kihül.

De közben készítsük el a csokimázat.

A vajat kis edényben kis lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Felforraljuk, és ha a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kakaót. Alaposan dolgozzuk el, hogy ne legyen csomós. Melegen ráöntjük a süti tetejére, és egyenletesen eldolgozzuk.

Ha kibírjuk addig, akkor dermedés után kockára vágjuk.Recept sütemény kakó dió csoki

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Recept sütemény kakó dió csoki