Amikor ezt az étel elképzeltem, olyan fogást álmodtam meg, hogy az ízek tisztán megmaradjanak. Ezért a máj és a ragu külön készült. Olcsó, könnyen elkészíthető, tavaszias étel.
Pikáns máj ropogós zöldséggel
Amikor ezt az étel elképzeltem, olyan fogást álmodtam meg, hogy az ízek tisztán megmaradjanak. Ezért a máj és a ragu külön készült. Olcsó, könnyen elkészíthető, tavaszias étel.
Pikáns máj ropogós zöldséggel
Ez az egyik kedvenc zöldköretem sült húsokhoz, de volt már olyan is, hogy pusztán csak ezt ettem vacsorára. Igazán pikáns, a zöldbabnak egészen különleges ízt kölcsönöz. Még megrögzött húsevő barátom is rajongójává vált.
Ez az étel egy különleges kombináció, igazi íz orgia. Erőteljes, mégis egyszerre selymesen lágy is.
Csirkemell tavaszváró módra
A borsópucolást általában nem szeretik az emberek, a finom, zsenge borsóból főzött levest annál inkább. Fiam - akárcsak én - imádja a nyers borsót enni. Sikerült vele egy mindkét félnek előnyös üzletet kötnöm: a tévé előtt ülve megpucolja a borsót, cserében minden ötödiket megeheti.
Az ötlet bevált: fiam alig várja, hogy hozzam haza a borsót, nekem van leves alapanyagom, neki csemegéje.
A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.
A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.