Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kék, zöld, piros sör Japánból

A japánoknak nem elég a világos, a vörös, a barna, és a fekete sör. Nekik színes is kell.

Az Abashiri Brewery ilyennel is kiszolgálja fogyasztóit. A cég a sört jéghegyek felolvasztott vizéből készíti. A rajongói szeretik  színes sört, és azt mondják, finom íze van.

A kék sör egy hínár hozzáadásával nyeri el a színét.

A zöld sör esetében is egy hínárt használnak, de egyéb növényeket is a Japán Siretoko félszigetről.

 A piros sör egy antocián nevű növényi pigmenttől lesz piros, amely a virágokban és gyümölcsökben található.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Látod a baglyokat?

Napi videó:   Citrom evő mókus

Napi fotó:  Mélyen alszik a cicus

(via oddity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mézes-csilis répa

Az egyik legfinomabb zöldségköret sült húsok mellé. Bármennyit csináltam is, ebből sosem volt maradék. Nem csak köretnek jó, önmagában, édességként fogyasztva is csemege.

Ha simán répából csináljuk, úgy a legolcsóbb. Tálaláskor különösen jól mutat, ha bébirépa konzervből készítjük. Ebben az esetben párolni sem kell, viszont jóval drágább. És szintén nagyon jól mutat, hogy már kapható mirelit répagolyó is. Ez sem olcsó, de látványos megoldás.

Mézes-csilis-répa

Hozzávalók:
3 nagy répa
1 marék dió
5dkg vaj
2 ek. méz
csilipor

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben megolvasszuk.

Beledobjuk a vékonyra karikázott répát.

Rászórjuk a diót, és addig pároljuk, amíg a répa meg nem puhul.

Akkor megszórjuk a csili porral, é rátesszük a mézet. Óvatosan kevergetjük, hogy a méz mindenhova eljussoson, és kicsit rákaramellizáljuk. Azonnal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nehéz az istenekkel, avagy problémás a világvége

Napi videó:   Újabb elmebeteg brazil liftes kandi kamera

Napi fotó:  Kugli a világ végén

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Legnagyobb zöldségek

Rekordméretű zöldségek gyűjteménye. Ezekből vajon hány adagot lehetne főzni?

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.