Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldparadicsom lekvár

A vakteszt most is bejött, mindenkinek ízlett, de csak kevesen jöttek rá, miből van a lekvár.

A hirtelen jött fagyos reggelek betettek a kertészkedésnek. Az ültetőládákban több kilogram zöld paradicsom maradt a növényeken. Egy kis fagycsípés a paradicsom bogyóknak nem ártott, de beérni már nem fognak. Ezért fel kell használni azokat. Kevés savanyúságot eszünk, ezért nem volt értelme elrakni savanyúságként. Ekkor jött a lekvár ötlete.

Zöldparadicsom lekvár

Tovább


Így kell elrakni télire

Művészi savanyúság, vétek a kamrába rakni.

Tovább


Zöldség-kupak

Első látásra hülyeségnek tűnik, minek lekupakolni egy zöldséget vagy gyümölcsöt. De ha belegondolunk, nagyon is praktikus eszköz. A megkezdett zöldség vágási felülete nem kezd el oxidálódni, nem fog megbarnulni, rohadni, penészedni. A vágási felületet mindig frissen tartja.

Tovább


Egy elfelejtett finomság: mángold

Gyönyörűek a levelei, egyszerre dísznövény és zöldség. Egy elfelejtett finomság újra felfedezése.

A Mángoldot a Földközi-tenger környékén már az i. e. V-IV. században ismerték, évszázadokig népszerű alapanyag volt mégis mára Európában szinte ismeretlen növényről van szó. Valószínű, hogy előbb lett kultúrnövénnyé, mint a takarmányrépa és előkelő rokona, a cukorrépa. Nyugat-Európában és az USA-ban a farmerek és a kertek művelői egyaránt termelik, és sokra értékelik. Nálunk egyelőre még alig ismerik, pedig rendkívül egyszerű termelése és sokoldalú felhasználása alkalmassá tenné arra, hogy sok kiskertben jelen legyen.

Tovább


A legegyszerűbb nyári koktél: Zöld ördög

Egyszerűségében is tökéletes. De vigyázz, mert olyan mint a pitbull: bokára támad!

A nyári kánikulai koktélnak két fontos ismérve van: sok legyen, és jó hideg. Épp ezért fontos, hogy ne legyen túl sok benne az alkohol. Viszont a jég annál több. Ebben a műfajban az egyik kedvencem az egyik legegyszerűbb koktél, amelyet Zöld ördög néven kóstoltam először.

Zöld ördög koktél

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.