Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.
Almacsatnis kacsa-pite
Egy sós-édes különlegesség, amely hidegen és melegen is megállja a helyét.
Almacsatnis kacsa-pite
Nálunk elsősorban édesség a gofri , pedig a cukor nélküli, sós változata tökéletes köret és egyben hordozófelület is. Pikáns szendvics készülhet belőle.
Görög gofri
Szép lassan nálunk is kezdenek elterjedni a húsos piték. Sikerül elszakadni "a pite az édesség" bélyegétől, és egészen különleges finomságokat készíthetünk. Ez a húsos-sonkás recept az egyik kedvencem.
Húsos-sonkás pite
Zöldhagyma (esetleg tavasszal medvehagyma) és finom sajtok. Mi más kell egy egyszerű, de finom vacsorához?
Zöldhagymás kétsajtos kenyérlepény
Dödölle, ez a régi falusi étel sajnos kikopott a konyhákból. Ennek egyik oka, hogy annak idején sok paraszti ételt lenéztek, erre a sorsra jutott a dödölle is. A másik ok, hogy elkészítése során két ember is kell hozzá, és egy kis izommunka. De ezzel le lehet tudni a a kalória bevitel egy részét.
A dödölle általában köret, ritkábban sós egytálétel. Pedig lehet édesen is enni. Itt egy remek túrós recept. Aki akarja sósan, szalonnával, aki akarja, édesen, cukorral eheti.
Túrós dödölle