Nálunk elsősorban édesség a gofri , pedig a cukor nélküli, sós változata tökéletes köret és egyben hordozófelület is. Pikáns szendvics készülhet belőle.

főétel tészta gofri sós tzatziki gyros

Görög gofri

 

Hozzávalók:
A tésztához:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1kávéskanál sütőpor
3 tojás
2,5 dl tej
csipet só

 Tzatziki:
uborka
görög joghurt
tzatziki fűszerkeverék
fokhagyma

Húshoz:
csirkehús
gyros fűszerkeverék
kevés zsiradék

Elkészítés:

tészta:
A margarint habosra verjük a tojással, hozzáadjuk a sót, a sütőport és kanalanként a lisztet. Lassan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre kikeverjük. 1-2 órára félretesszük állni.

tzatziki:
Az uborkát lereszeljük, 10 percre félrerakjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a fűszerkeveréket. Az uborkához annyi joghurtot, keverjünk, hogy nekünk tetszően legyen krémes. Egy kevés frissen tört fokhagyma sokat dob rajt. Ha marad a fűszeres joghurtból használhatjuk díszítésre, de kevés vízzel vagy normál joghurttal higítva remek salátaöntet lesz belőle.

Hús:
A csirkehúst megtisztítjuk, felkockázzuk, sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Kevés zsiradékra dobjuk, és ropogósra sütjük. Miután megsült, apró darabokra vágjuk.

A tésztából szokott módon gofrit sütünk. Megkenjük tzatzikivel, vastagon megszórjuk a hússal. Melegen-hidegen egyaránt isteni.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel kilecvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.