A tejszín és a fokhagyma egy csodás páros. Fenséges, telt, pikáns íz. Ha a benne párolódó hússal csinálunk agy kis trükköt ezt a hatást még fokozni lehet. Egy egyszerű, gyors, mégis fenséges étel.
Pikáns tejszínes szelet
A tejszín és a fokhagyma egy csodás páros. Fenséges, telt, pikáns íz. Ha a benne párolódó hússal csinálunk agy kis trükköt ezt a hatást még fokozni lehet. Egy egyszerű, gyors, mégis fenséges étel.
Pikáns tejszínes szelet
Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.
Télvégi tejszínes tokány
Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ívódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.
Édes csípős sárgarépa-krémleves
Gyönyörű látvány 2000 kocka/másodperces lassításnál.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Brutális karácsonyi kivilágítás
Napi fotó: A bizalom a legfontosabb
(via youtube)
Számomra az egyik legkedvesebb párosítás a csirke és a tejszín. Csodálatos alapja bármilyen hozzáadott íz kompozíciónak. De a legegyszerűbb alapváltozat számomra az egyik legkedvesebb. Gyorsan elkészíthető, olcsó, és nagyon finom. Én így csinálom:
Fokhagymás, tejszínes csirke