Ugye, mennyivel elegánsabban hangzik, mint a répapüré-leves. Pedig érdemes kipróbálni, mert isteni melengető leves hideg estékre.
Mézes karotta krémleves
Hozzávalók:
10dkg vaj
6dl tej
3dl főzőtejszín
2ek. méz
1 csoko bazsalikom
60 dkg sárgarépa
csipet só
csipet kakukkfű
Elkészítés.
A vajat felhevítjük, beledobjuk a bazsalikomot, a felkarikázott sárgarépát, sót, kakukkfüvet, mézet. Néhány percig pirítjuk, hogy a méz rákaramellizálódjon, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejet, egy botmixerrel pépesítjük, felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor dobjunk a tetejére bazsalikomot, esetleg snidlinget, pár kocka ropogósra sült baconnal pedig maga a tökély.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Találd ki, mit látsz a képeken
Napi videó: Vagány a buszsoför
Napi fotó: Reszkess, hamarosan...