Egy könnyedebb, mégis rendkívül ízletes, nyárhoz illő fogás, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat követi.
Cecei csirke
Egy könnyedebb, mégis rendkívül ízletes, nyárhoz illő fogás, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat követi.
Cecei csirke
Egy pikáns szárnyasétel, amelyben nem a hússzelet a vastag. A vastag ebben az esetben a gazdag szinonimája, és a hozzáadott finomságok sokféleségére utal.
Vastag csirke
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
15 dkg füstölt főtt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
1-2 dl húsleves
Elkészítés:
A húst megtiszítom, felszeletelem, sózom. A füstölt szalonnát kockára vágom, kiolvasztom. A tepertőt félreteszem. A zsiron a hússzeletek mindkét oldalát megkapatom. Kiveszem és félreteszem.
A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre fonnyasztom. Visszateszem a hússzeleteket és hozzáadom a szeletelt gombát. Amikor a gomba leve elfőtt, kevés húslevest öntök alá, jön bele a felaprított sonka és a csíkokra vágott csemegeuborka. Sózom, borsozom, megszórom kis fűszerpaprikával, majd fedő alatt készre párolom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Húsvét után mindig marad egy darab sonka. Ez tökéletes alapanyag valami finom húsvét utáni húsételhez. Egy egyszerű, de nagyon finom, fűszeres aprópecsenye.
Sonkás aprópecsenye
Egy klasszikus tokány kicsit franciás ízvilágú újragondolása.
Télvégi tejszínes tokány
Mi a rétesre elsősorban édességként gondolunk, pedig egész különleges sós változatokat is lehet készíteni. Ez az egyszerű recept önmagában is nagyszerű, ahogy a meleg rétesből kicsordul az olvad sajt, csak egy pohár bor vagy egy korsó sör kell mellé. De különleges kísérője lehet egy salátának is.
Sonkás-sajtos rétes