Fahéj, vanília, gyömbér kakukkfű: többféle különleges meggydzsem, ráadásnak némi meggylé, és meggy-öntet. Két nap és két vödör meggy története és receptjei.
Meggy feldolgozása (2013. június 25-26.) Párom története.
Fahéj, vanília, gyömbér kakukkfű: többféle különleges meggydzsem, ráadásnak némi meggylé, és meggy-öntet. Két nap és két vödör meggy története és receptjei.
Meggy feldolgozása (2013. június 25-26.) Párom története.
Az alkohol igazi ünnepe, az igazán kemény emberek csemegéje. Hogy miért az erős embereké? Lélekben erőseké. Mert óriási erő kell ellenállni neki. Ez a
Rumos köcsög.
Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a
Rumos-meggyes banánkrémleves
A krumplipüré az egyik legegyszerűbb és legfinomabb köret, Lehet teljesen krémesen, vagy éppen rusztikusan, amikor a pürében apró krumpli darabok vannak. Múltkor támadt egy ötletem, és játszottam egy kicsit. Miért ne lehetne fokozni az élményt?
Vásárlás közben megláttam nagyon szép konyhakész, kockázott pulyka felsőcomb filét. Rögtön megjelent előttem egy kép, amint zöldségek között gőzölög egy cseréptálban. Ez született belőle:
Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb krumpligombóccal
Hozzávalók:
75dkg pulyka felsőcomb-filé
2 közepes fej lilahagyma
3 nagy sárgarépa
1 bögre fagyasztott borsó
1 bögre fagyasztott kukorica
1 bögre fagyasztott zöldbab
1 mk. fokhagyma granulátum
½ mk. őrölt kömény
só
bors
A krumpligombóchoz:
Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring
Előkészületek:
A hagymát felkarikázom, a répát felkarikázom.
A húst felkockázom, megszórom a fokhagymával, őrölt köménnyel, borssal, sóval. Kicsit összeforgatom.
A gombóc hozzávalóit összegyúrom.
Beáztatom a cseréptálat.
A tál aljába szórom a répát. Ráterítem a húst. Megszórom annyi kukoricával, hogy ellepje. Erre rakom az apróra gyúrt krumpligombócokat. Rászórom a borsót, a zöldbabot, és végül a felkarikázott hagymát.
Lefedem a tálat, és hideg sütőbe rakom. 200 fokon egy óra alatt elkészül.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Az Indiana Jones-csomag rejtélye
Napi videó: Egy Rallye-autó hátsó ülésén
Napi fotó: Így is lehet hóban keresni