Ha létezik a köreteknek toplistája, biztos, hogy a burgonya gratin dobogós helyen végez. A tejszínben megpárolódó krumplinak fenséges íze van, amit tovább fokoz a fokhagyma és a szerecsendió összetéveszthetetlen aromája. Annyira finom, hogy önálló egytálételként is megállja a helyét. Tökéletes köret sültek és vagdaltak mellé. Számtalan módon el lehet készíteni, nálam ez az alaprecept.
Burgonya gratin
Sonkás gombóc
Érdekes módon Magyarországon leálltunk az édes gombócoknál, nem igazán terjedtek el a sós, zöldséggel vagy hússal töltött változatok. Pedig ezek legalább annyira finomak. Kezdjük a legegyszerűbb, mégis finom verzióval. Nem kell hozzá más, csak egy kis főtt sonka.
Sonkás gombóc
Krumplitrükk
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A sivatag virágai
Macskaőrség: Koko és a kiscicák
Napi videó: Mozgó tetoválás
Napi fotó: Kissé morcos
(via youtube)
Juhtúrós burgonya
A legjobb fogások akkor sikerülnek, amikor spontán dobálom össze a fogást (Na jó, született ebből egy-két melléfogás is, de aki nem kísérletezik, annak nem is lesz sikere). Hétvégén finom csirkesült volt ebédre, ehhez készült ez a köret.
Sonkás krumplipüré
Egy roppant egyszerű trükk, amellyel fel lehet dobni egy egyszerű krumplipürét. És még sonka sem kell hozzá.
Mindössze csak némi sonka-főzőlére van szükségünk. A legjobb a friss, de elővehetjük a fagyasztóból a húsvétkor lefagyasztott főzőlét is. A krumplipüré teljesen hagyományos módon készül el, a trükk mindössze annyi, hogy víz helyett a sonka-főzőlébe rakjuk fel főzni. Főzés előtt mindenképpen ellenőrizzük, hogy mennyire sós a főzőlé, mert ezt vegük számításba a sózásnál. Ha a sonka nagyon sós volt, lehet, hogy higítani kell kevés vízzel.
Az eredmény: egy pikáns, füstös sonkaíz, amely teljesen átjárja a pürét.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Locsolóval játszik a jávorszarvas