Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

A szilvás gombóc után megkívántam a krumpligombócot is. Apró, csillogó felületű golyók, amely olyan jól mutatnak egy sűrű szaftban, vagy mártásban. Legyen az vadas mártás, szalontüdő, vagy egy jó raguleves, egy krumpligombóc minden ételt feldob. Gondoltam, miért ne kísérletezzem egy kicsit. Variáljuk meg. Dobjuk fel egy kis fűszerezéssel. És jöhet hozzá egy kis sajtszósz.

Kakukkfüves-rozmaringos krumpligombóc

Hozzávalók:
50 dkg főtt, tört krumpli
25dkg liszt
1 tojás
1mk. só
½ mk. kakukkfű
½ mk. rozmaring

A hozzávalókat alaposan összegyúrom. Addig adagolom hozzá a lisztet, amíg a tészta nem tapad a kézhez. Lobogó vízben kifőzőm.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Gyönyörű és ingyenes karácsonyi ajándék

Napi videó:   Komoly gond a gravitáció

Napi fotó:  Az én drágaszágom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Chips 3 perc alatt

Nagyon egészségtelen, de nagyon finom csemege. Piszok egyszerű csinálni, és akkor még az E- betűsek is kimaradnak belőle.

Nem kell más hozzá, mint egy olajsütő, és néhány krumpli. A trükk a szeletelésben van. Melegítsük fel az olajat a legmelegebbre. Amíg melegszik, hámozzuk meg a krumplikat, és mossuk meg. Ha a krumplinak egészséges, vékony héja van, akkor még meghámozni sem fontos, csak mossuk meg jó alaposan.

Most jön a trükk: felejtsd el a kést, és vedd elő az uborkagyalut. Ha az olaj forró, egyből az olajsütőbe gyaluljuk bele a krumpliszeleteket. Így nagyon vékony lesz, és nem tapadnak össze a karikák. Vigyázzunk, hogy ne rakjunk az olajba túl sokat, mert akkor összetapadnak a szeletek, és nem lesz ropogós.

Addig süssük, amíg sistereg az olaj. Emeljük ki, és itassuk le róla az olajat. Sózzuk, és már tolhatjuk is befelé.

Egy tipp: Ha kerti bulit csapunk, ahol nincs gond az olajszaggal, akár az asztal közepén is folyamatosan sülhet a chips. Csak ki kell mondani a játékszabályokat, vagy az eheti meg, aki vágta, vagy aki kiveszi, annak kell új adagot sütnie.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mint egy vadászgép az országút felett: Lamborgini Perdigon

Napi videó:   Mindig van egy idióta, aki be akarja törni

Napi fotó:  Így van értelme a mondásnak

Tovább

5678910
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.