Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pikáns sárgarépa krémleves

Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ivódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.

Főétel melegétel leves sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

Tovább


Savanyú csontos-krémleves

Nem kell megijedni, nem egy ipari "csodával" fogjuk krémesíteni a csontokat. Egy finom csontlevest nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kis habarással, savanyítással. Ehhez a recepthez is az alap az egész csirkemellek vásárlásakor a kicsontozás után lefagyasztott csontok.

Savanyú csontos-krémleves

Tovább


Legegyszerűbb tejkaramella-krém

Ezt a hihetetlenül egyszerű receptet egy barátomtól kaptam, aki élt már néhány helyen a világban, és nem tudom hol ragadt rá: talán Kolumbiában, vagy Albániában? Nem hiszem hogy létezhet ennél egyszerűbb recept. Csak egyetlen hozzávalója van, és csak egyetlen dolgot kell vele csinálni.

Tejkaramella-krém

Tovább


Csirkehúskrém-leves

Az ősz és a tél a sűrű, testet és lelket melengető krémlevesek időszaka. Általában ez valamilyen zöldség szokott lenni, pedig készülhet ez húsos alapon is. Mindig egész csirkemelleket vásárolok, kicsontozva rakom el, a húsos csontok a fagyasztóba kerülnek leves alapnak. Most is ez a csirkecsont volt a kiindulási alap.

 

Csirkehúskrém-leves

Hozzávalók:
2 db csirkemellcsont húsosra hagyva,
1 nagy répa,
8-10 kelbimbó,
1 fej hagyma,
húsleves alaplé vagy 1 db húsleveskocka,
só,
bors,
tárkony,
2-3 dl tejszín,
liszt,
zsiradék

Elkészítés:
Zsiradékon az apróra vágott hagymát megpároljuk, rárakjuk a csontot, felöntjük a húslevessel, fűszerezzük, belerakjuk a kockára vágott répát a megtisztított kelbimbót. Puhára főzzük. Kiszedjük a csirkemellcsontot, és leszedjük róla a húst, vissza a levesbe. Kézimixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Újra felforraljuk és behabarjuk tejszínnel. kenyércsips-el tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: 12+1 tematikus házimozi

Macskaőrség: Rejtélyes zöld macska

Napi videó: Az igazi csillagos ég

Toochee-fotó: Ha kimegy, bajban leszünk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Túrókrémes gombóc

Nagy kedvencem a túrógombóc, tejföllel, vagy fahéjas cukorral mennyei eledel. De a hagyományos túrógombóc mellett - amelynek a tésztájába van keverve a túró - készíthetünk túrókrémes gombócot is. Legalább olyan finom, és sokkal intenzívebben élvezhető a túró íze.

Túrókrémes gombóc

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.