Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sütőtök-krémleves különlegesen

Sütőtök-krémleves sokféle van, nekem ez a kedvencem, amikor a leves sült tökből, almával készül.

Egyszerűen fenséges, amikor egy hideg téli estén leülünk egy tál forrón gőzölgő sütőtök-krémleves elé. A leves sűrű és ízletes, a csili picit csíp, de ettől jönnek ki igazán az ízek. Miközben elöntik a szádat az aromák, a finoman ropogós pörkölt tökmagok ropognak a fogaid alatt.

Sütötök krémleves különlegesen

Hozzávalók:
1kg kanadai sütőtök
5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 közepes krumpli
1 közepes alma
3 dl tejszín
2-3 evőkanál méz
fél narancs leve
2db húsleves kocka
kakukkfű
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, és kikaparjuk a belsejét. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, és a mézzel karamellizáljuk. Felengedjük 1,2 l vízzel, beletesszük a leveskockát, a felkockázott krumplit, és a felkockázott almát.

Amikor megfőtt belerakjuk a sütőtököt, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, esetleg pici só is kell bele. Csavarjuk bele a fél narancs levét. Főzzük fel a tejszínnel.

Tálaláskor a tetejét meglocsolhatjuk egy kanálnyi tökmagolajjal, meghinthetjük pirított tökmagbéllel, és az ínyencek keverjenek bele egy kis csiliport.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Lebegő luxus

Napi videó:   A gepárd futása

Napi fotó:  Fontos a tökéletes kényelem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vinetta, a padlizsán krém

Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik rá, mivel izlés szerint készíthető, ezért sok háznál ugyanaz a recept más és más.

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Ez egy nagyon finom padlizsán krém, melyet régóta készítek. Az ismerősök és barátok szerint nálunk ették a legfinomabbat. Sokan kérték már a receptjét, de én mindig a kóstolás módszerét használom, hogy igazán finom legyen. Eddig nem voltak pontos mennyiségek. Ma készítés közben méricskéltem, számoltam, hogy le tudjam írni a pontos receptet. Ezért kicsit furcsák a mennyiségek, de azt én általam megszokott ízt kapjátok. De ajánlom mindenkinek, hogy bátran kísérletezzen a mennyiségekkel.

Vinetta - padlizsánkrém

Hozzávalók:

85 dkg sült, hámozott padlizsán

1kávéskanál őrölt feketebors,

5 kávéskanál só,

3 evőkanál mustár,

6 evőkanál majonéz,

kb. 5 gramm fokhagyma (2-4 gerezd),

egy nagy fej (13 dkg) apróra vágott vöröshagyma.

Készítés:

A feladat innentől egyszerű: az egészet homogénre kikeverjük, és pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Miért lopják a Porsche lámpákat

Napi videó:   Kicsit durva medencés buli

Napi fotó:  Nyomok utánad

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Tovább


Mézes karotta krémleves

Ugye, mennyivel elegánsabban hangzik, mint a répapüré-leves. Pedig érdemes kipróbálni, mert isteni melengető leves hideg estékre.

Mézes karotta krémleves 

Hozzávalók:

10dkg vaj

6dl tej

3dl főzőtejszín

2ek. méz

1 csoko bazsalikom

60 dkg sárgarépa

csipet só

csipet kakukkfű

Elkészítés.

A vajat felhevítjük, beledobjuk a bazsalikomot, a felkarikázott sárgarépát, sót, kakukkfüvet, mézet. Néhány percig pirítjuk, hogy a méz rákaramellizálódjon, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejet, egy botmixerrel pépesítjük, felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor dobjunk a tetejére bazsalikomot, esetleg snidlinget,  pár kocka ropogósra sült baconnal pedig maga a tökély.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Találd ki, mit látsz a képeken

Napi videó:   Vagány a buszsoför

Napi fotó:  Reszkess, hamarosan...


Tovább


A legegyszerűbb krémsajt recept

Krémsajtot roppant egyszerű csinálni, nem kell hozzá semmilyen ügyesség, csak egy kis vállalkozó szellem.  A legegyszerűbb recept a következő:

Krémsajt

Hozzávalók:

2 nagy doboz joghurt

2 nagy doboz kefir

Béleljünk ki egy nagyobb tésztaszűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Én erre szimpla konyharuhát használok. Tegyük egy nagyobb tálba. Öntsük a szövetre  joghurtot és a kefirt. Keverjük össze. A kendő maradékával fedjük le a keveréket és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A szűrő lyukain szép lassan kicsöpög az összes a savó. Ha folyékonyabb sajtot akarunk, elég neki egy fél nap állás, de ha keményebbre vágyunk, amely már csaknem olyan kemény, mint a feta sajt, akkor legalább egy napig hagyjuk a hűtőben.

Öntsük ki egy tálba, és kész a savanykás sajt.

Ha egy napi hagyjuk, kb. fél kilogramm sajtot kapunk. Ezt lehet izesíteni, főzésnél felhasználni, de kenyérre kenve is tökéletes uzsonna.

A visszamaradó savót is fel tudjuk használni, de erről majd később.

Ha édesebbre vágyunk, akkor az elején keverjünk hozzá ugyanakkora ahányad tejfölt is.

Ttipp: praktikus a szövetet azonnal átöblíteni, és kirakni száradni, csak utána berakni a mosásba, különben minden savós lesz körülötte, és megbüdösödik.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az írott történelem leggyilkosabb áradása

Napi videó:   A valaha épült legkirályabb vizijárgány

Napi fotó:  Ahogy nem akarsz egy épületben közlekedni

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.