Egy omlós, puha, fehér kenyér, amely a fokhagymás vajtól egészen fantasztikus aromát kap. Nem is kell hozzá semmi, csak letörünk belőle egy darabot és elmajszoljuk.
Fokhagymás kenyér
Egy omlós, puha, fehér kenyér, amely a fokhagymás vajtól egészen fantasztikus aromát kap. Nem is kell hozzá semmi, csak letörünk belőle egy darabot és elmajszoljuk.
Fokhagymás kenyér
Zöldhagyma (esetleg tavasszal medvehagyma) és finom sajtok. Mi más kell egy egyszerű, de finom vacsorához?
Zöldhagymás kétsajtos kenyérlepény
Vastagon megkenve fokhagymás tejföllel, kétféle sajttal, hogy tökéletes legyen.
Imádom a kenyerek és péksütemények minden fajtáját, de szívemhez talán a legközelebb a kenyérlepények állnak. Legyen, csak önmagában, vagy készüljön belőle, pomposka vagy pizza, mindegy, egyik jobb, mint a másik. Minden nép kitalálta a sajátját, gyakran nem is állnak messze egymástól. Hogy mit rakunk a tetejére? Csak a fantáziánk és a hűtőszekrény tartalma szab határt.
Ez a recept szintén nagy kedvenc: a fokhagymás tejföl tökéletes alap, a sült sonka és a lilahagyma tökéletes páros, ezt koronázza meg a mozzarella selymes nyúlóssága, és a cheddar finom aromája.
Sonkás-lilahagymás lepény
Ez a kenyér az egyik legnagyobb kedvencem. Rusztikus, vastag és ropogós héj, puha belső, ha az ember ránéz, már összefut a nyál a szájában. Mindezek ellenére nagyon könnyű elkészíteni, nem kell hozzá sem kenyérsütőgép, sem komoly erőfeszítés. Pár perc munka és néhány óra türelem.
Gyökérkenyér
Gyorsan és könnyen elkészíthető finomság. Melegen szeretem a legjobban, de hidegen is kiváló. Pompás megoldás a maradék sült hús felhasználására, a töltelék összetevői és arányai ízlésünk szerint változtatható. Tökéletesen alkalmas egy kirándulásra is. Nemcsak kitűnő vacsora, de a gyerek ragaszkodik hozzá, hogy ezt adjak neki az iskolába tízóraira.
Mediterrán töltött kenyérke