Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Burgonya gratin

Ha létezik a köreteknek toplistája, biztos, hogy a burgonya gratin dobogós helyen végez. A tejszínben megpárolódó krumplinak fenséges íze van, amit tovább fokoz a fokhagyma és a szerecsendió összetéveszthetetlen aromája. Annyira finom, hogy önálló egytálételként is megállja a helyét. Tökéletes köret sültek és vagdaltak mellé. Számtalan módon el lehet készíteni, nálam ez az alaprecept.
recept főétel melegétel köret burgonya krumpli gratin egytálétel

Tovább


Hagymás burgonyapárnácska

A jóféle pörköltekhez, ragukhoz sokkal jobban szeretem a már megszokott tört vagy hagymás burgonyánál a különböző burgonya alapú kroketteket, fánkokat. Szebb, elegánsabb, és nem mellékesen mennyivel finomabb. Ez a recept a hagyományos, klasszikus burgonyafánk egy fűszeresebb, kicsit ízesebb, izgalmasabb változata. És hogy mivel ettem párnácskákat a hétvégén? Pénteken megismerhetitek a receptet.

recept főétel melegétel köret burgonya fánk

Hagymás burgonyapárnácska

Tovább


Pikáns sütőtök

Imádom a sütőtököt. Édes, aromás, felhasználható zöldségként, gyümölcsként, levesként, köretként, süteményekbe, tésztákba, húsok mellé. Univerzális íz és vitaminbomba egész télen. Ez a recept sült húsok mellé ajánlott köret, de önmagában is egy vegetáriánus fogás lehet.

recept főétel melegétel köret vega vegetáriánus sütőtök

Tovább


Vörösborban párolt fűszeres körte

Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet. recept főétel melegétel köret gyümölcs körte vörösbor fűszer

Vörösborban párolt fűszeres körte

Tovább


Juhtúrós burgonya

A legjobb fogások akkor sikerülnek, amikor spontán dobálom össze a fogást (Na jó, született ebből egy-két melléfogás is, de aki nem kísérletezik, annak nem is lesz sikere). Hétvégén finom csirkesült volt ebédre, ehhez készült ez a köret.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.