Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam), és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.
Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam), és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.
Amikor egész pulykamellet dolgozunk fel, hosszú vékony csíkokat is szoktunk vágni, amely tökéletesen alkalmas hústekercsek készítésére. Múltkor úgy döntöttem, hogy két kedvenc csemegémet egy receptben egyesítem.
Camembertes pulykarolád
Hozzávalók személyenként:
3 hosszú és vékony pulykamell szelet
3 szelet bacon szalonna
3 db fél gyufásdoboz méretű camembert sajt darab
só
bors
zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket sózom, borsozom, a szélére ráteszem a sajtot, és feltekerem rá a húst. A tekercset körbetekerem egy szelet szalonnával.
Egy cseréptálat kikenek egy kis zsiradékkal, és a tekercseket egymás mellé fektetem. A tálat lefedem egy alufóliával, és kb. 20 percig párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Közben a húslével locsolgatom.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet
Napi videó: Rendes apa ilyet épít a fiának
Amióta elindítottam ezt a blogot, párom is megváltozott. Remekül főz, szívesen próbál ki új dolgokat, de újabban bátrabban, nagyobb kedvvel kísérletezik. Tegnap találta ki ezt a sültet, egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.
Füstölt-sajtos pulykacsiga
Hozzávalók:
2db férfitenyér méretű pulykamell-szelet
10 dkg füstölt sajt
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hússzeletet kicsit kiverem, sózom, borsozom, és vastagon megszórom reszelt sajttal:
Óvatosan feltekerem:
A tekercsből éles késsel kb 1-1,5 centiméteres karikákat vágok. A serpenyőbe kevés olajat öntök, és a szeleteket egymás mellé fektetem:
Rövid ideig fedő alatt párolom, majd a fedőt levéve készre sütöm. Hagyjuk, hogy a sajt egészen sötétre süljön, különlegesen finom aromája lesz:
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Ablakmosó pókemberek
Furcsa nevű étel, egy kényszer szülte megoldás, ami jól sült el. Pontosabban főtt meg. Az étel nevét a megjelenése adta. A véletlen annyi volt, hogy elfogyott a levesbe való tészta, ezért pillangótészta került a levesbe. És tökéletesen passzolt hozzá.
Pillangó leves húsgaluskával
Hozzávalók:
vegyes zöldség,
2 kisebb hagyma,
fokhagyma,
egész bors,
só
kb. 20dkg darált hús,
1 tojás
bors, só, tárkony
pillangó tészta
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kis olajon megdinsztelem, felét kiveszem a darált húsra. Belerakom a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, és átforgatom, párolom, sózom, esetleg vegetával ízesítem. Felöntöm vízzel, főzőtojásba rakok 3 gerezd fokhagymát, egész borsot.
Közben kikeverem a galuska alapot (darált hús, hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 tojás, tárkony, vagy petrezselyem, só, bors, kis liszt, de csak ha túl lágy).
Amikor felforrt a víz, kanállal beleszaggatom a húsgaluskát. Készre főzőm, a végén megszórom petrezselyemmel.
Külön kifőzött pillangótésztával tálalom.
(Színes tésztával, esetleg zöldborsóval színesebbé tehető.)
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Ilyen kell nekem azonnal - Trotify
Napi videó: NASA Gangnam Style!
Napi fotó: Mi az üzenet? Tojok a Mikulásra?
Megmaradt kétmaréknyi felkockázott pulykacomb-hús ebédről, este úgy döntöttem gyorsan kezdek vele valamit. Körbenéztem a kamrában és így született meg a Sütőtökös pulykacomb.
Sütőtökös pulykacomb
Hozzávalók:
40 dkg filézett pulykacomb-hús
1 fej hagyma
5 dkg húsos szalonna
15 dkg sütőtök
2 ek. pirított tökmagbél
só
bors
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A szalonnát üvegesre sütöm, rádobom a felkarikázott hagymát, és az összetört fokhagymát. Amikor megfonnyad, rádobom a sózott, borsozott húst.
Kifehéredésig sütöm, majd rádobom a sütőtököt is. Lefedem, és puhára párolom. Amikor elkészül, belekeverem a tökmagot is.
Friss kenyérrel isteni vacsora volt. Sajnos mire kiderült, hogy nem sikerült az elkészült ételről a fotó, addigra már egy falat sem maradt. Így most nincs kép a végeredményről.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Mai blog: Drága cipő? Így készül Indiában.
Napi videó: Csúnya eset a hókotró villamossal