Furcsa nevű étel, egy kényszer szülte megoldás, ami jól sült el. Pontosabban főtt meg. Az étel nevét a megjelenése adta. A véletlen annyi volt, hogy elfogyott a levesbe való tészta, ezért pillangótészta került a levesbe. És tökéletesen passzolt hozzá.

Pillangó leves húsgaluskával

Hozzávalók:
vegyes zöldség,
2 kisebb hagyma,
fokhagyma,
egész bors,

kb. 20dkg darált hús,
1 tojás
bors, só, tárkony
pillangó tészta 

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kis olajon megdinsztelem, felét kiveszem a darált húsra. Belerakom a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, és átforgatom, párolom, sózom, esetleg vegetával ízesítem. Felöntöm vízzel, főzőtojásba rakok 3 gerezd fokhagymát, egész borsot.

Közben kikeverem a galuska alapot (darált hús, hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 tojás, tárkony, vagy petrezselyem, só, bors, kis liszt, de csak ha túl lágy).

Amikor felforrt a víz, kanállal beleszaggatom a húsgaluskát.  Készre főzőm, a végén megszórom petrezselyemmel.

Külön kifőzött pillangótésztával tálalom.

(Színes tésztával, esetleg zöldborsóval színesebbé tehető.)

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen kell nekem azonnal - Trotify

Napi videó:   NASA Gangnam Style!

Napi fotó:  Mi az üzenet? Tojok a Mikulásra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...