Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napi cukkoló: Felkészültem a húsvétra

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Napi videó:   Amikor a bika visszavág

Napi fotó:  Telik az a rohadt idő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Alternatív húsvéti tojásdísz

Kinéztem az ablakon, és rájöttem, az időjárás felülírja a szokásos húsvéti asztal díszitést. Egy profán változat jutott az eszembe:

Hozzávalók:
2db tojás
sárgarépa
egész bors
fogpiszkáló

Elkészítés:
A tojást keményre főzzük, majd kihűlés után megpucoljuk. A két végét úgy levágjuk, hogy kb. tízforintos nagyságú egyenes felületet kapjunk.

Hámozzuk meg a répát, és vágjunk egy nagyobb és egy kisebb karikát. Tegyük egymásra, hogy egy kalapot alkossanak, és egy fogpiszkálóval tűzzük össze. Faragjunk egy kicsi orrot is.

Az egyik tojás lesz a test, a másik a fej. Ahogy a hóemberbe a szenet szokás, nyomjuk bele a tojásba a borsszemeket, és a répa orrot. A tojás ruganyos, ezért hegyes késsel szúrjuk meg.

Állítsuk fel az egyik testet, szúrjuk bele a fogpiszkálót. Szúrjuk rá a fejet, majd ennek a tetejére a kalapot. Állítsuk tányérra, és rakjuk köré a levágott tojásvégeket, mintha hókupacok között állna.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Napi videó:   Amikor a bika visszavág

Napi fotó:  Telik az a rohadt idő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Húsos lucskos káposzta

Egyszerűségében zseniális étel, csak valahogy túl ritkán csináljuk. Nem egy hagyományos káposztás étel: édes káposztából készül, mégis savanykás, kaporral, és sok hússal.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Húsos lucskos káposzta

Hozzávalók:
60-70 dkg fejes káposzta
50 dkg sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Olaj
1 csokor kapor
(nyáron paprika, paradicsom is mehet bele)
Rántás: olaj, liszt, pirospaprika
Kávéskanálnyi ecet, ízlés szerint lehet több is
Tálaláshoz tejfel

Elkészítés: A kockára vágott vöröshagymát, kis olajon megdinsztelem, a végén az összenyomott fokhagymát is beleteszem, majd a kockára vágott húst. Sózom, és a vágott kaprot is hozzáadom.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Átforgatom, keverem, amíg a hús ki nem fehéredik, akkor felöntöm kis vízzel, hogy a húst éppen ellepje. Addig főzöm, amíg félig megpuhul, akkor belerakom a kockára vágott káposztát is. Ha megpuhult minden, akkor berántom.

Tálaláskor tejfellel ízesítem.

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legkeményebb csaj

Napi videó:   Macska, a nagy vadász

Napi fotó:  Trükkös megoldás

rececpt Főétel egytálétel húsos lucskos káposzta kapor

Tovább


Gasztro fotónovella - Paradicsomos párolt marha

Ezzel az isteni étekkel az egyik barátom lepett meg, és rögtön el is kértem a receptjét. Egyúttal az abszolút kezdőknek is szeretnék segíteni a konyhában, ezért lépésenként, fotóval illusztrálva mutatom be az elkészítését. A gasztro fotónovella első fejezete a paradicsomos párolt marha.


Tovább


Pulykarózsa

Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.