A tejszín és a fokhagyma egy csodás páros. Fenséges, telt, pikáns íz. Ha a benne párolódó hússal csinálunk agy kis trükköt ezt a hatást még fokozni lehet. Egy egyszerű, gyors, mégis fenséges étel.
Pikáns tejszínes szelet
A tejszín és a fokhagyma egy csodás páros. Fenséges, telt, pikáns íz. Ha a benne párolódó hússal csinálunk agy kis trükköt ezt a hatást még fokozni lehet. Egy egyszerű, gyors, mégis fenséges étel.
Pikáns tejszínes szelet
Húsvét után mindig marad egy darab sonka. Ez tökéletes alapanyag valami finom húsvét utáni húsételhez. Egy egyszerű, de nagyon finom, fűszeres aprópecsenye.
Sonkás aprópecsenye
Egy különleges sült, ami illik egy karácsonyi ünnepi asztalra, de jól mutat a szilveszteri hidegtálon is. Egyszerűen elkészíthető, de a pácolás igényel egy kis előkészületet.
Irdalt vaddisznógerinc
Hétvégén szüreti főzőverseny volt szűkebb hazámban. Bográcsos ételekkel lehetett indulni. Én erre az alkalomra kitaláltam egy receptet. Az ízek és az alapanyag a közép-amerikai konyhát idézik, ezért a kecsua-tál nevet adtam neki. Egyszerre van benne édes, csípős és savanyú, puhább és ropogósabb falat.
Az ötlet arany oklevelet ért. A recept egy kisebb bográcsra való mennyiség.
Kecsua-tál
A sajt és a sonka az egyik legtökéletesebb páros, de leggyakrabban nincs esélyük az ízeknek kibontakozni és összeérni, mert a húsban elrejtve csak párolódnak. Ez a gyors és egyszerű recept engedi kibontakozni az összetevőket, hogy legtökéletesebben kiadják az aromákat.
Brandenburgi csirke