Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Libamáj torony

Aszú, alma, és sült libamáj: maga a fenséges tökéletesség.  Egy igazán különleges, ünnepi fogás. A karácsonyi asztalra termett finomság.recept főétel előétel melegétel hidegétel libamáj alma körte bor karamell

Libamáj torony

Hozzávalók:
50 dkg hízott libamáj,
5dl édes tokaji aszú
2-3 teáskanál rózsabors
2 alma
egész fahéj
3-4 szem szegfűszeg
2-3 dkg vaj
1-2 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

A libamájat megtisztítom és 2 centi vastag szeletekre vágom. Egy cseréptál aljára rakom egymás mellé. Megszórom egész rózsaborssal és ráöntöm az édes tokaji szamorodnit.

A tálat lefedem. Ebben pácolom minimum 2 óráig. Közben megforgatom a szeleteket, hogy mindenhol átjárja a bor. Sütés előtt leöntöm róla a bor kétharmadát. Megszórom egy kevés fehérborssal, szerecsendióval, leheletnyi sóval. Lefedve, 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 1óráig sütöm.  A fóliát levéve róla, kb. még egy negyed órát sütöm, hogy a maradék páclé is elpárologjon alóla. Tiszta, kisült zsír marad alatta a rózsaborssal.

Az almát megmosom, és kb. másfél centis szeletekre, karikára vágom, a magház részét eltávolítom.

Lábosba rakom és felöntöm a páclének használt borral. Fűszerezem egész fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel. 4 percig párolom, majd leszűröm. Serpenyőben a vajat megolvasztom, a cukrot karamellizálom, és a lecsöpögtetett párolt gyümölcskarikákat megforgatom benne.

 Tálaláskor pirítósra teszek egy almakarikát, rá egy szelet májat. Hidegen is remek, mint előétel, de forrón az igazi.recept főétel előétel melegétel hidegétel libamáj alma körte bor karamell

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A leghosszabb szárazföldi határ
Macskaőrség:  Hó, drón, és tigrisek
Napi videó:  Bollywoody trükkök
Napi fotó: Mélyrepülés

recept főétel előétel melegétel hidegétel libamáj alma körte bor karamell

Tovább


Mustáros rakott tarja

A sertéstarja sokak által kedvelt húsfajta, fokhagymás sültek, és a kerti sütögetések elmaradhatatlan kelléke. De nem csak sütve finom, zöldségek között fekve, fűszeres pácban párolódva csodás egytálételt kapunk. A zöldségek gőzében a hús olyan puhára párolódik, hogy villánk alatt egyszerűen szétomlik, miközben a húsról lekerülő fűszerek a zöldségek ízét gazdagítják. Könnyen elkészíthető, és egyszerűségében rejlik nagyszerűsége.recept főétel melegétel húsétel egytálétel tarja krumpli hagyma pác

Mustáros rakott tarja

Tovább


Mázas baconos húsgolyó

Szeretem a fasírtok és húsgolyók minden formáját a svédtől kezdve a görögön át, egészen a klasszikus magyarig. Ez a recept most kicsit izgalmasabb, távolabb megyünk érte, az amerikai Tex-Mex konyha jegyeit viseli. Csípősebb is, mint amit megszoktunk. De a lényeg az, hogy az íze fergeteges.

Mázas baconos húsgolyórecept főétel melegétel húsétel húsgombóc fasírt bacon BBQ csili

Tovább


 Gnocci Camembert-szószban

Az olasz és francia konyha isteni keresztezése. Egyszerű és gyors recept. A tökéletes fúziós-konyha.

Gnocci Camembert-szószbanrecept főétel melegétel tészta gnocci Camembert

Tovább


Köret másképp

A hagyma és krumpli alap, de most másképp készül el.

Mi magyarok igazi krumplis nép vagyunk, minden formában hatalmas mennyiségben esszük a krumplit. Köretként is számtalan formában kerül a tányérunkra. Most egy olyan receptet mutatok be, amely a téli sütőbe varázsolja a nyári grillezést, és ügyelünk az ínycsiklandozó látványra is. Sőt, így Márton nap után nem sokkal, libásítjuk egy kicsit.

Köret másképp - hagyma és krumplirecept melegétel köret krumpli hagyma

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.